back to top
kedd, május 28, 2024

Két bajnok is megkongatta a vészharangot a NASCAR legutóbbi versenye után

Dátum:

Megosztás:

Értetlenül állt a helyzet előtt két bajnok is, akik legutóbbi vereségük után nem tudják, hogyan jussanak tovább a NASCAR rájátszásának következő körébe.

Jubileummal jutott tovább a rájátszás újabb győztese

- Reklám -

- Reklám -

Kyle Busch a verseny elején, névrokona, Kyle Larson pedig a végén szállt ki a győzelemért folyó harcból, és hasonlóan elkeseredtek a bajnoki esélyeiket illetően.

A Richard Childress Racing – bár Busch panaszkodott vibrációra – megpróbálta az első szakasz végéig kint tartani a NASCAR kétszeres bajnokát, de végül nem bírta ki a gumi, így a pilóta a falban kötött ki. Pedig nagy reményekkel vághatott neki a hétvégi versenynek, hiszen autójának tavalyi sofőrje, Tyler Reddick nyerte meg a 2022-es viadalt a Texas Motor Speedwayen.

- Reklám -

Szépen lépegetett is előre, mielőtt kifordult volna alóla az autó, végül nem sikerült megjavítani a Chevrolet-t, így 34. helyen, kieséssel értékelték.

„Ötletem sincs. Amikor kiállás után visszatértem a pályára, minden rendben volt, a tapadással sem volt gond” fejtette ki Busch, miután kiengedték a pályakórházból.

„Úgy éreztem, mintha a jobb első defektes lenne. Úgy volt, hogy bemegyek a pitbe, de végül meggondoltam magam, mondván, hogy valami nincs rendben, de nem defektről van szó. Aztán a pálya közepe felé befordult az autó, tehát hátul nem volt tapadás, úgyhogy nem tudom, mi lehetett.”

Busch úgy nyilatkozott, szerinte tempó alapján mindenképpen a mezőny elejében kellett volna végezniük.

„Mindig amikor próbálkozunk valamivel, történik valami” – panaszkodott – „Nem tudom, mit tegyek, ha valakinek van ötlete, hallgatom.”

Egy sokkal fájdalmasabb hiba

Kyle Larson végig az élmezőnyben autózott, és a második szakaszban gyakorlatilag állva hagyta a mezőnyt, így jó eséllyel pályázhatott a győzelemre is. Egy késői újraindítás után azonban éppen a pole-ból induló Bubba Wallace-szal küzdött, amikor a régi gumikon körözve neki is elszabadult az autó hátulja.

„Wallace jó munkát végzett, és velem tudott maradni az újraindításnál a hármas-négyes kanyarnál. Próbáltam egy kicsit kívülről megkezdeni az első kanyart. Ezekkel az autókkal általában nincs oldalirányú szívóerő, így azt gondoltam, rendeben lesz minden. De egyszerűen elveszítettem az uralmat az autó fölött, és a falba kerültem” – magyarázta a történteket Larson a motorsport.com-nak.

Larson eddig nem végzett rosszabb, mint a negyedik helyen a rájátszásban, de a mostani kiesésével jelenleg nem jut tovább a legjobb 8 közé. A Hendrick Motorsports jubileumi győzelmét végül nem a 2020-es bajnok, hanem csapattársa, William Byron szerezte meg.

„Eléggé csalódott vagyok, de örülök azért William meg Mr. Hendrick 300. győzelme miatt, egyszerűen hihetetlen. Összeségében sikeresek voltunk, William meg a csapat is jó estét zárt. Nagyon gyors Chevynk van a rájátszás kezdete óta. így úgy megyünk Talladegába, hogy jó napot zárnánk, és reménykedünk a szerencsében.”