back to top
szerda, május 29, 2024

„Bolondot csináltam magamból” – Wallace magát ostorozta az elszalasztott győzelem miatt

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace nem kímélte saját magát a texasi verseny után, mondván rajta múlt, hogy nem jött össze a győzelem, miután még soha ennyi körön át nem vezetett futamot a NASCAR-ban.

- Reklám -

Bubba Wallace reális győzelmi esélyekkel futott neki a végjátéknak a rájátszás texasi fordulójában, végül azonban csak a csalódást jelentő harmadik helyet sikerült megszereznie. A 23XI csapat versenyzője remekelt az időmérőn, hiszen a 2022-es michigani versenyt után sikerült újra pole pozíciót szereznie, majd a versenyen sem vett vissza tempóból, hiszen karriercsúcsot jelentő 111 kört töltött az élen. A futam végén Wallace kétszer is az élről indulhatott újra, így 13 és 6 körrel a vége előtt is ő vezette fel a mezőnyt, az utolsó újraindítás alkalmával azonban rosszul választott ívet, így William Byron tudta behúzni a győzelmet.

Két bajnok is megkongatta a vészharangot a NASCAR legutóbbi versenye után

- Reklám -

„A harmadik alkalommal bolondot csináltam magamból azzal, hogy a felső ívet választottam – kommentálta Wallace az NBC Sports riporterének az utolsó újraindításnál követett stratégiáját. – a srácok helyes információkkal láttak el. A 14-es (Chase Briscoe) közel tartotta és betette mellém az alsó ívre az autót. Nem tudta volna megtartani, de hát ő ezt csinálja. Mindannyian a győzelemért versenyzünk, de utálom ezt. A hármasba (kanyar) menet csak tartanom kellett volna az ívem és szűken tartani Williamet”. 

- Reklám -

Wallace azok után, hogy az egész hétvége során elégedett volt autója sebességével, magára vállalta a győzelem elvesztését az interjúban.

„Egyszerűen csak elégedetlen vagyok magammal. Igazán szükségünk lett volna egy győzelemre, és most elég jól is mentünk hozzá. Nem tudom, hogy ez mit jelent számunkra, nem is érdekel. Azt tudom, hogy mit tettem és azt is, hogy elrontottam.” 

Wallace az első szakasz során – annak ellenére, hogy végig kontrollálta azt – egy késői sárga alatt elvégzett kerékcsere miatt csak a tizedik helyen tudott befutni, míg csapattársa, Tyler Reddick vitte el az első helyet. A 23XI versenyzője ekkor egy, míg a második szakaszban két rájátszás pontot szerzett a kilencedik helyen befutva. Wallace számára fontos lehetett volna, hogy ennél is többet tegyen a tarsolyba, hiszen a verseny előtt nulla ponttal az utolsó helyet foglalta el a rájátszásban érdekelt pilóták között.

A hajrában Wallace nem tudta megtartani a vezetést:

„Úgy érzem, hogy nagyot léptem előre a dolgok feldolgozásának tekintetében, de nyomás alatt is mindent ellenőrzés alatt kell tudni tartani. A legjobban újraindulók néha feladják az újraindítást. Vicces, ahogy néha működnek ezek a dolgok” – vonta le a következtetést Wallace. 

„Keményen dolgoztunk, és fontos pontokkal távozunk. Köszönöm mindenkinek a támogatást és az erőfeszítést, megyünk tovább Talladegába” – tekintett előre az alabamai versenyző, aki így a következő fordulóban hazai versenyén áll rajthoz. A NASCAR által használt leghosszabb pálya nem csak a személyes érintettség miatt fontos a 23XI pilótájának, hiszen pályafutása első Cup Seriesben elért győzelmét is ezen a pályán aratta, az idei szezon tavaszi fordulóján azonban a hosszabbításban bekövetkezett baleset miatt csak a 28. helyet szerezte meg. Most vasárnap ennél mindenképp jobban kell majd mennie, hiszen a Texasban szerzett pontok ellenére is csak a kieső, kilencedik helyet foglalja el a rájátszásban érdekelt versenyzők sorában.