back to top
szerda, május 22, 2024

Jön a hálaadás az Egyesült Államokban, a munkálatok azonban gőzerővel folynak

Dátum:

Megosztás:

November 24-én ünneplik Hálaadás ünnepét az Egyesült Államokban, bár a detroiti pályán dolgozó munkások ebből nem érzékelnek majd sokat.

- Reklám -

A szervezők előrejelzése szerint több ezer ember fogja ellepni Detroit belvárosának utcáit a héten megrendezésre kerülő éves hálaadásnapi felvonuláson, de a munka egy másik esemény – a Detroiti Nagydíj – megrendezése miatt az ünnepség alatt is zajlani fog.

- Reklám -

A hírek szerint a munkások a feszített időrend miatt túlóráznak, és a napokban fejezik majd be a több mint 7000 négyzetméter borító aszfalt-és betonréteg utolsó leöntését a detroiti Renaissance Center közelében lévő néhány utcán, hogy megteremtsék a versenypályához szükséges sima felületet.

A Detroiti Nagydíj a jövő évi rendezvényre a Belle Isle-ről a belvárosába költözik.

- Reklám -

A pálya, amely többek között a Jefferson Avenue és a város folyópartján halad végig, a szervezők szerint olyan hosszú egyenesekkel rendelkezik, mint az Indianapolis Motor Speedway.

Igaz rövidebb lesz mint a Belle Isle-i pálya, de változatosabb, ahol nagy sebességű szakaszok, és lassú, éles fordulók fogják váltani egymást.

A pálya annyira kompakt, hogy nem lesz elég hely egy teljes egysoros boxutca kialakítására. A pithelyek a boxutca mindkét oldalán kialakításra kerülnek majd, ami az IndyCar számára újdonság.

Közben Bubba Wallace és Kurt Busch már ünnepi hangulatban

A NASCAR világában is ünnepi hangulatban érzik magukat a versenyzők így, a Hálaadás közeledtével, ami általában a karácsonyi szezon kezdetét jelenti az Egyesült Államokban.

Bubba Wallace, a Live To Be Different Alapítványa, Kurt Busch és csapataik tagjai hálaadási ételeket osztottak ki az elmúlt hétvége során.

A hétvége során 100 család kapott pulykát és a hálaadás minden kellékével zsúfolásig megtöltött dobozokat.

Cabarrus megye szülötte vagyok, és hálás vagyok, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy bizonyos helyeken változást tudok előidézni, és jobbá tudok tenni egyes családoknak az ünnepeket” – mondta Bubba Wallace.