csütörtök, február 22, 2024

A 2023-as szezon sokkal jobb lesz

Dátum:

Megosztás:

Ezt ígéri Steve O’Donnell a NASCAR vezérigazgatója, aki szerint olyan változásokat fognak eszközölni, amelyek javítanak majd a versenyzésen.

- Reklám -

Korábban már írtunk róla, hogy Steve O’Donnel Corey LaJoie podcastjának volt a vendége, ahol a NASCAR nemzetközi terjedéséről beszélt.

- Reklám -

Természetesen a két beszélgetőpartner kitért a közvetlenebb jövőre is, például a 2023-as szezonra.

A Next Gen autó debütálásával a NASCAR Cup Series 2022-es szezonja sok pozitívumot hozott – 19 különböző győztest, izgalmas versenyeket, legfőképpen a másfél mérföldes ovál pályákon, és kiegyenlítettebb erőviszonyokat.

- Reklám -

A kritikus hangok azonban nem csitultak, hiszen a NASCAR Cup Series idei rövid oválon, és épített pályán rendezett versenyeinek minősége finoman szólva is hagytak kívánnivalót maguk mögött.

Van egy csomó olyan dolog, amit a szélcsatornában megnéztünk, és azt hiszem, találtunk egy [meglehetősen] olcsó megoldást, amivel jobb versenyek lehetnek, különösen a rövid oválokon. Szóval valószínűleg Richmondban fogunk tesztelni valamit” – mondta a NASCAR vezérigazgatója.

De szerintem sok dologban jobb lesz a 2023-as év, mint az idei Legalábbis abból, amit már láttunk a szélcsatornában és a szimulátoros adatok nagy részében, nagyon jónak tűnik a helyzet.

O’Donnel elismerte, hogy továbbra is tárgyalásokat folytatnak egy új gyártóval arról, hogy csatlakozzon a NASCAR-hoz, de hozzátette, hogy a következő 5 évben nem valószínű, hogy bárki is csatlakozik majd a Chevy-Toyota-Ford hármas mellé.

„Azt hiszem, az érdeklődés mindenképpen megvan. Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk egy gyártóval, úgyhogy szeretném azt mondani, hogy összejöhet, de ez nehéz a helyzet” – magyarázta a NASCAR fejese.