back to top
vasárnap, június 23, 2024

Joey Logano teljesen kikészült Brad Keselowski büntetésétől

Dátum:

Megosztás:

Brad Keselowskit és csapatát, az RFK Racinget súlyosan megbüntette a NASCAR, miután meg nem engedett módosításokat végeztek az autón.

- Reklám -

A 38 éves versenyző újdonsült csapattulajdonosként mindent megtesz, hogy minél hamarabb az első helyre hozza fel alakulatát. Brad Keselowski most első lett – de nem olyasmiben, amiben ő, vagy ami azt illeti, bárki más is szeretett volna első lenni.

- Reklám -

Ez a dolog pedig az, hogy ő volt az első pilóta és csapat, aki a NASCAR újonnan kialakított, sokkal szigorúbb büntetési rendszerének rossz végén állt.

És az a mód, ahogyan az RFK versenyzőjét és csapatát megbüntették, egyértelműen egy üzenet volt minden egyes csapatnak és versenyzőnek a rajtrácson.

- Reklám -

A NASCAR ebben a szezonban nem szórakozik. Ha valaki megszegi a szabályokat, annak súlyos árat kell fizetnie érte.

Keselowski autójának vizsgálata után az illetékesek négyhetes eltiltással és 100 000 dolláros pénzbírsággal büntették Matt McCall csapatfőnököt, valamint 100 pilóta- és 100 tulajdonosi pontot vontak le az alakulattól “egyen forrásból származó alkatrész módosítása” miatt.

Ezen felül ha be is jut a rájátszásba a 6-os autó sofőrje, ott is 10 pontos büntetéssel kezd majd.

Keselowski és csapata fellebbezett a döntés ellen.

Brad Keselowski régi csapattársa a Team Penskénél, Joey Logano is elmondta a véleményét a dologról

Biztos vagyok benne, hogy ez mindenkit halálra rémít” – mondta Logano a vasárnapi austini futam előtt. „A NASCAR megmutatta, hogy idén tényleg nem cicózik. Nagyon vigyáznunk kell minden lépésünkre.