vasárnap, április 14, 2024

Elliott és Bell leszegett fejjel távozott, Chastain pozitívan értékelt

Dátum:

Megosztás:

Nézzük meg, mit nyilatkozott a három versenyző, akik közül egy – Ross Chastain – mindössze egy másodperccel maradt le a bajnoki címről.

- Reklám -

Ross Chastain

Chastain autója az utolsó boxkiállás után óriásit javult, miután a verseny legnagyobb részében leginkább a top 10 tengett-lengett. Az utolsó körökben feljött a harmadik helyre, és végül mindössze 1,2 másodperc választotta el a bajnok Joey Loganotól

- Reklám -

Szóval, vajon az a pilóta, aki Martinsville-ben a videojátékos mozdulatával levett a lábáról egy egész sportágat, hogy a bajnoki címig jusson, miért nem vállalta be újra ezt a mozdulatot?

Több, mint 100 milliószor nézték meg Chastain megmozdulását

- Reklám -

Öt körrel a vége előtt elgondolkoztam rajta. Tudtam, hogy a csapattársam, Daniel Suarez kipróbálta szimulátorban és más srácok is tesztelték a manővert, de én egyszerűen nem gondoltam úgy, hogy itt működőképes lett volna” – magyarázta Chastain.

Úgy gondoltam, hogy a martinsville-i forgatókönyv volt a tökéletes forgatókönyv hozzá. Az ösztöneim azt súgták, hogy Martinsville-ben csináljam, és az ösztöneim azt mondták, hogy itt ne csináljam.

Bár első bajnoki cím nem jött össze neki, Chastain nem csüggedt.

El sem hiszem, milyen jól érzem magam” – mondta Chastain. „Második lettem a Truck Seriesben a pontversenyben 2019-ben, és akkor nagyon sírtam.

Most egyszerűen csak büszke vagyok arra, amit elértünk, és nagyon jól érzem magam. … Nem voltak könnyek, nem volt olyan pillanat, amikor össze kellett volna szednem magam. Egyszerűen jó érzés volt harcba szállni a bajnoki címért

Chase Elliott

Ami Elliottot illeti, az ő gondolkodásmódja más volt. A 2020-as bajnok pont Chastain autóján pörgette ki magát, de nem tudott pontos választ adni arra, hogy mi történt az esetnél.

Elliott versenye a 200. körben fordult rémálommá. A harmadik sor belső oldaláról indult újra, és Chastain volt mögötte. Miután áthaladtak a rajt/célvonalon, Chastain lefelé haladt a pályán, és elkezdett Elliott autója mellé kerülni, erre reagálva viszont Elliott le akarta blokkolni őt. Összeértek, és Elliott a belső falnak csapódott.

Egyszerűen csalódott vagyok, nyilvánvalóan véget ért a napunk, és véget ért az esélyünk a győzelemre vagy a bajnoki címre” – mondta Elliott. „Óriási csalódás.

VIDEÓ: Így lett vége Chase Elliott bajnoki álmainak

A 236. körben Chastain utolérte Elliottot, a 9-es autó azonban nem törlesztett.

Arra a kérdésre, hogy miért nem törte össze Chastain-t, Elliott azt mondta: „Csak büszke vagyok a csapatomra, és értékelem az erőfeszítést, amit tettek, és a harcot, amit az elmúlt kilenc hétben fel tudtunk mutatni.

„Alig várom, hogy elkezdődjön a holtszezont” – zárta rövidre az interjút Elliott.

Christopher Bell

Sokáig úgy tűnt, hogy Christopher Bell lesz Joey Logano legnagyobb kihívója, hiszen a zöld alatti kiállások után erősen támadta a 22-es autót.

A 269. körben egy sárga zászló miatt Bell (és Chastain is) új esélyt kapott arra, hogy megfogja az egész nap domináns Joey Loganot.

Bell az ötödik helyen hajtott be a boxutcába, és a 16. helyen jött ki, miután az emelőse hibázott. Ezzel véget értek Bell bajnoki esélyei.

Hihetetlen, mennyivel jobb a tempód amikor nincs autó előtted” – mondta Bell. „Fogod ugyanazokat az autókat, amelyek a 10., 15. helyen futnak, és az élre teszed őket, és a tempójuk mindig jobb lesz.

Volt néhány dolog, amit ma biztosan másképp is csinálhattunk volna, de összességében (Logano) egész hétvégén remekelt, megnyerte a pole-t és szuper erős volt az edzéseken. Mi csak próbáltuk őt hátulról levadászni. A legjobb autó nyerte a bajnokságot, az biztos.

Bell perspektívába helyezte a versenyt, miután vasárnap reggel megtudta, hogy Coy Gibbs, a Joe Gibbs Racing alelnöke álmában elhunyt.

Reggel felébredtem, és nagyon izgatott voltam a lehetőségtől, hogy bajnok lehetek, hogy itt lehetek, és küzdhetek azért, amiről mindig is álmodtam” – magyarázta Bell.

Nagyon kemény ilyen hírt kapni életed versenye előtt. Ez tényleg perspektívába helyezi azt, hogy amit itt csinálunk, az csak egy kis része az életünknek. Igen, csak Joe-ra gondolok. El sem tudom képzelni, min megy keresztül Joe és az egész Gibbs család.