back to top
péntek, június 21, 2024

Jenson Button történelmi kalandba kezd

Dátum:

Megosztás:

43 évesen új fába vágja fejszéjét 2009 F1-es világbajnoka, Jenson Button. Ahogy sejteni lehetett azután, hogy bekerült a Le Mans-ban is induló NASCAR-autó legénységébe, kipróbálja magát az eredeti sorozatban is.

- Reklám -

Forma-1-es karrierje után a brit szinte mindent kipróbált, sportautó bajnok is lett (Super GT) indult a Le Mans-ban (LMP2), rallycross futamokon és tereprally versenyeken (Baja 1000 & Extreme E) is, és mellesleg csapatot is alapított.

- Reklám -

Mégis van még mit tanulnia, és azután, hogy elámult a NASCAR-autótól, amit Le Mans-ban vezethet majd élesben, a legjobbak ellen is megméretteti magát. A Rick Ware Racing 15-os Fordját kapja majd meg három futamra is, melyek egyike sem ovál.

Räikkönen versenyezni tér vissza legutolsó győzelmének helyszínére

- Reklám -

Először Kimi Räikkönen ellen is megmérettetik Austinban, majd a NASCAR első utcai versenyén is ott lesz Chicagóban, utoljára pedig Indianapolisban indul majd.

„Nyilván teljesen más egy stock cart vezetni, mint bármi mást, mint amihez eddig hozzászoktam.” emelte ki Button.

„Sokkal nehezebb, kevesebb a motorerő és gyakorlatilag nincs leszorítóerő. A szekvenciális váltó miatt mindig trükközni kell a gázpedállal, úgyhogy sok mindent kell megtanulnom rövid idő alatt.”

„Az új kihívás izgalommal tölt el, és amikor belekezdek valamibe, 100%-ig rászánom magam. Nem csak szórakozni akarok egyszeri alkalommal, versenyképes szeretnék lenni, és tudom, hogy ehhez idő kell. Ezért is lesz jó három versenyt is teljesíteni.”