szombat, február 24, 2024

Räikkönen versenyezni tér vissza legutolsó győzelmének helyszínére

Dátum:

Megosztás:

Több sztárversenyző is rajthoz áll majd Austinban, a NASCAR idei első épített pályás versenyén. A sérült Chase Elliott helyett a bohókás Jordan Taylor debütálhat, a Trackhouse-nál pedig Kimi Räikkönen tér vissza.

- Reklám -

Jordan Taylor vitathatatlanul az amerikai motorsport egyik legnépszerűbb arca, alteregójának, Rodney Sandstormnak köszönhetően sokan ismerik nem csak versenyzőként, hanem viccmesterként is.

- Reklám -

A többszörös bajnok és daytonai győztes úgy került a NASCAR közelébe, hogy a Hendrick Motorsports Le Mans-i projektjében (Garage 56) lett a pilóták edzője. A csapattulajdonos Jeff Gordon kereste meg őt az ajánlattal, hogy vezesse a Chase Elliott sérülése miatt felszabaduló autót.

Button csak némán hüledezett, miután először vezette új autóját

- Reklám -

Legalábbis azon a versenyen, amikor a „normális” tartalékpilótájuk, Josh Berry oválspecialistaként nem igazán bevethető.

De nem ő lesz az egyetlen sztárvendég, Conor Daly, az IndyCar egyik versenyzője szintén rajthoz áll. A Daytona 500 után idén már másodszor is megméretteti magát a Cup Seriesben.

A legnagyobb név azonban Kimi Räikkönen lesz, aki a Trackhouse Racing 91-es, sztárok számára fenntartott autóját fogja vezetni. A dolog pikantériája, hogy a finn világbajnok 2018-ban pont ugyanazon a pályán szerezte meg utolsó F1-es győzelmét, amelyen most is vezetnie kell majd.

Räikkönen tavaly már egy verseny erejéig Watkins Glenben belekóstolt a NASCAR világába, előtte pedig 2011-ben, F1-es karrierjének szünetében állt rajthoz egy-egy Xfinity és Truck futamon.

Kimi Räikkönen
Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media