vasárnap, április 21, 2024

Jeff Gordon Ross Chastaint hibáztatja az Elliott balesetért

Dátum:

Megosztás:

Gordon elismerte hogy Elliotnak volt része a balesetben, de szerinte Ross Chastain nem járt el helyesen az újraindításnál.

- Reklám -

Chase Elliott sokáig harcban volt a NASCAR Cup Series 2022-es bajnoki címéért, azonban egy tumultuózus újraindítás után összeakadt Ross Chastainnel, és összetörte autóját.

VIDEÓ: Így lett vége Chase Elliott bajnoki álmainak

- Reklám -

Jeff Gordon, a négyszeres NASCAR Cup Series bajnok – és nem mellesleg Elliott főnöke a Hendrick Motorsports alelnökeként – ugyanakkor Ross Chastain nyakába akasztotta a nagyobb felelősséget.

- Reklám -

Nos, tudod, hogy nem szabad kimozdulnod a sávodból, amíg nem haladsz át a rajt-cél vonalon, és Chase tartotta is az ívét” – magyarázta Gordon.

Az 1-es autó viszont sokkal korábban bemozdult és elkezdett lefele jönni. Ez egy feleslegesen agresszív manőver volt, de ezt már megszoktuk tőle.

Nem emelt bele, nem is próbált meg lejjebb jönni, és így kipörgette Chase-t, ami a napunk végét jelentette.

Chase Elliott szűkszavú volt a verseny után, ami nem is csoda, hiszen a sikeres szezonja ellenére üres kézzel kényszerült távozni.

Joseph Srigley, a TobyChristie.com statisztikusának nemrégiben közzétett posztjából kiderült, hogy a 9-es autó 857 kört töltött az élen a 2022-es Cup szezonban, és ezzel ő vezette a legtöbb kört a mezőnyből.

Ez azt jelenti, hogy egy 50 éve fennálló rekord dőlt meg, ugyanis 1960 óta ez volt az első alkalom, és a NASCAR Cup Series történetében a negyedik alkalom, hogy egyetlen versenyző sem vezetett 1000-nél több kört a kupasorozat adott szezonjában.

Joey Logano a NASCAR Cup Series 2022-es bajnoka