back to top
csütörtök, július 25, 2024

Villeneuve autójában motort kellett cserélni a Daytona 500 előtt

Dátum:

Megosztás:

A korábbi Forma-1-es világbajnok és Indy 500-győztes Jacques Villeneuve motorcserére kényszerült a vasárnapi Daytona 500 előtt.

- Reklám -

Villeneuve a szerdai kvalifikáción szerezte meg a rajtrácson a helyét, mivel csapata, a Team Hezeberg nem rendelkezik állandó indulási joggal a NASCAR Cup Series-ben.

- Reklám -

A csütörtöki Duel futam előtt Villeneuve motorproblémákkal küszködött, és kénytelen volt feladni a versenyt, amikor a hiba 34 kör után újra előjött.

Csapata aztán egy még komolyabb rendellenességet fedezett fel az erőforrásban, még a szombati utolsó edzés előtt, mikor hajtottak fel a pályára.

- Reklám -

Nos, a csütörtöki problémát megoldottuk, de aztán ma reggel kiderült, hogy kiesett egy szelep, így ki kell cserélnünk a motort.” – mondta Villeneuve

Szóval nem sok kört tettem meg, és ma egy kicsit gyakorolni szerettem volna a pitbe való behajtást és a pitkiállást. 500 mérföld hosszú idő ahhoz, hogy holnap mindezt megtanuljuk.

Villeneuve új szenvedélye a NASCAR

A francia származású kanadai pilóta az elmúlt években az Euro NASCAR sorozatban versenyzett. Az olaszországi fordulón Vallelungában győzni tudott, és úgy érzi, versenyzői karrierje új lendületet kapott a stock car versenyzéssel.

Amikor az F1-ben voltam, nem gondoltam, hogy képes leszek bármi mást vezetni” – tette hozzá Villeneuve. „Az ilyen típusú autókra koncentráltam és azokra készültem, de amikor beugrottam a NASCAR-ba, akkor jöttem rá, hogy nagyon jó dolog másfajta autót vezetni, és azóta is kiválóan érzem magam, amikor különböző gépekkel versenyzem.

A legjobban a NASCAR-ban éreztem magam a verseny közben – nem a kvalifikáción, mert a Forma-1-ben elért sebességet nehéz felülmúlni, de a kerék a kerékkel vagy a sárvédő a sárvédővel való csatákban a NASCAR-t nem lehet felülmúlni.

Villeneuve 27-es Ford Mustangja az 500-as versenyre kiemelt szponzori támogatást kapott, a Woodie’s Wash Shack adta a holland tulajdonában lévő autó narancssárga színéhez a kéket.

A Woodie’s tulajdonosa, Don Phillips így nyilatkozott: „Ez egy életre szóló álom. Imádom a NASCAR-t és az IndyCart. A St. Pete-i Nagydíjat már szponzoráljuk, így az hogy részesei lehetünk ennek a nagyszerű történetnek, amikor Jacques 50 évesen kvalifikálja magát a Daytona 500-ra, igazán különleges pillanat számunkra.