back to top
vasárnap, június 23, 2024

Izgalmas előzetest kapott a NASCAR Cup Series tavalyi rájátszásáról szóló Netflix-sorozat

Dátum:

Megosztás:

Megjelent a NASCAR királykategóriájának 2023-as rájátszását bemutató, Full Speed című Netflix sorozat előzetese. A széria január 30-án debütál a streaming-szolgáltató felületén.

- Reklám -

A Hét Pillanata rovatunkban minden hétfőn kiemeljük az előző hét nap eseményei közül a legfontosabbat, legyen szó örömteli, szomorú, izgalmas, jelentőségteljes, félelmetes, vagy akár egy megindító momentumról.

- Reklám -

Ahogyan már a heti hírösszefoglalónkban röviden beszámoltunk róla, egy izgalmas előzetessel rúgta be az ajtót a Cup Series tavalyi rájátszását bemutató sorozat, a NASCAR: Full Speed. Az öt darab, egyenként 45 perc hosszúságú epizódból álló alkotás január 30-án debütál majd a Netlixen. A széria készítői kilenc pilótát követtek közelebbről kameráikkal, Ryan Blaney, William Byron, Ross Chastain, Denny Hamlin, Bubba Wallace, Kyle Larson, Christopher Bell, Joey Logano és Tyler Reddick is központi szerepet kapott.

A Full Speed a Words + Pictures és a NASCAR Studios közös munkájának eredménye. A producerek listáját böngészve olyan neveket találhatunk, mint Tim Clark és Ben Kennedy, akik mindketten a NASCAR alelnökei, vagy a kétszeres Daytona 500-győztes Dale Earnhardt Jr., aki nyilatkozott is a sorozatról a People-nek. „A NASCAR rájátszás kieséses formátumának intenzitása semmi máshoz sem hasonlítható a motorsportban. A NASCAR: Full Speed hihetetlen lehetőséget biztosít az embereknek, hogy megtudjanak többet arról, hogyan működik ez a sport, kik ezek a pilóták és mi teszi őket a világon a legjobbá abban, amit csinálnak.”

- Reklám -

„A rájátszás tökéletes drámai hátteret biztosít egy feszültséggel és felejthetetlen karakterekkel teli történet elmeséléséhez. Miután az elmúlt hónapokat ezekkel a versenyzőkkel töltöttem a pályán és azon kívül, alig várom, hogy mind a rajongókat, mind az alkalmi nézőket mélyre vigyük magunkkal ebbe a hihetetlen világba” – mondta Connor Schell a Words + Pictures vezérigazgatója.

Schell szavai alapján arra következtethetünk, hogy a készítők nem teljesen a Forma–1-ről szóló Drive to Survive által kijelölt utat szeretnék bejárni, amelynek célja leginkább az új nézők bevonzása. Részben ennek a sorozatnak a hatására az F1 népszerűsége nagyot nőtt az elmúlt években az amerikai fiatalok körében, erre pedig a NASCAR-nak is égető szüksége lenne, így nem várható el, hogy a Full Speeddel kizárólag a rajongókat célozzák meg. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden ilyen kezdeményezés válik sikeressé, például a MotoGP Unlimited-et alig egy évad után beszántották, így érdekes kérdés, hogy képes lesz-e megtalálni a helyét az új széria.

Nem a Full Speed lesz az első NASCAR témájú dokumentumsorozat, amely megjelenik a Netflixen. 2022-ben egy Bubba Wallace-ról szóló hatrészes széria került fel a streaming-szolgáltató felületére.