back to top
csütörtök, július 25, 2024

Blaney a csapatérdeket tartotta szem előtt

Dátum:

Megosztás:

A vasárnapi Daytona 500-at követően Ryan Blaney elmondta, csak az volt a fontos számára, hogy Penske autó nyerje a versenyt.

- Reklám -

A 64. Daytona 500 utolsó körei, akárcsak az elmúlt évben, a Penske Racingről szóltak. A csapat két állva maradt versenyzője, Austin Cindric és Ryan Blaney álltak az első két helyen az utolsó métereken, köszönhetően annak, hogy Blaney végig ottmaradt a testvérautó hátsó lökhárítóján.

- Reklám -

A 27 éves ohioi a futam után elmondta, csak egy cél lebegett a szeme előtt; hogy Penske autó nyerjen.

„Megakartam nyerni a versenyt Roger Penske-nek, szülessen az a győzelem akár tőlem, akár csapattársaimtól.” – mondta Blaney. „E szerint versenyeztem az utolsó körben. Nem akartam túl korán előzésbe fogni, és ezzel esetlegesen elszalasztani egy nagy esélyt.”

- Reklám -

Az utolsó kör utolsó méterein aztán, amikor már szinte biztossá vált a siker, betetette az autót Cindric mellé, a csapattárs azonban kis híján semmissé tette Blaney győzelmi próbálkozásait. Az első teljes NASCAR Kupás szezonját kezdő Cindric ugyanis védekezés gyanánt felpaszírozta a #12-es autót a falra, így kishíján megnyeretve a versenyt a mögöttük érkező Bubba Wallace-szal. A csapat a győzelmet végül megszerezte, a kettős sikerről azonban lemondani kényszerültek; Blaney a negyedik helyen zárta a versenyt.

Az esetről Blaney így nyilatkozott:

„Nem tudom, hogy jól tette-e, amit tett, vagy hibázott. Mindenesetre, azt hiszem, gratulálnom kell neki. Abban a szituációban talán mindenki ezt tette volna.”

„Az utolsó körben eléggé megtolt a 23-as, amivel fel tudtam érni Austinra. A 4-es kanyarban pedig elég tempót összeszedtem ahhoz, hogy megpróbálkozzak egy előzéssel. Végül azonban leblokkolt, és a falban kötöttem ki. Boldog vagyok, hogy születésnapján Roger Penske-nek összejött a győzelem. Örülök, hogy Jeremy Bullins és a többi, 2-es autón dolgozó srác munkája beérett.” – mondta Blaney.

Bár Blaney szavaiból némi frusztráció szűrhető le, a csapattárs természetesen a versenyt követően a Victory Lane-en gratulált a második próbálkozásából győzelmet szerző Cindricnek.