back to top
kedd, május 21, 2024

Íme a NASCAR hivatalos álláspontja Bubba Wallace eltiltásáról

Dátum:

Megosztás:

Kedden a NASCAR lecsapott Bubba Wallace-ra, és a 23XI Racing versenyzőjét egy versenyre eltiltotta a las vegasi incidense miatt.

- Reklám -

A NASCAR operatív igazgatója, Steve O’Donnell reggel a SiriusXM NASCAR Radioban elmondta, hogy Wallace csak és kizárólag az ütközés miatt kapta a büntetését.

- Reklám -

Ha megnézzük, hogyan történt az incidens, a mi szemünkben egy igazán veszélyes cselekedet volt, amelyről úgy gondoltuk, hogy szándékos volt, és veszélyeztette a többi versenyzőt” – mondta a NASCAR fejese. „Ahogy nézzük a sportot, és azt, hogy hol tartunk ma, és hol akarjuk meghúzni a határt a jövőben, úgy gondoltuk, hogy ez határozottan átlépte a határt, és erre koncentráltunk, amikor meghoztuk ezt a döntést.

Wallace revansa miatt Kyle Larson csúnyán a falnak ütközött, és közben a két visszacsapódó autó elkapta Christopher Bell autóját is.

- Reklám -

O’Donnell szerint a NASCAR minden adatot és minden rendelkezésre álló forrást, például a visszajátszásokat is átnézte, hogy megállapítsa, Wallace szándékosan fordult-e bele Larsonba.

Rengeteg adat áll rendelkezésünkre, és ezeket az adatokat megnéztük, és egy csomó különböző szemszögből megvizsgáltuk az incidenst, és a mi meglátásunk és ezt állapítottuk meg” – jelentette ki O’Donnell.

Ráadásul a NASCAR operatív igazgatója szerint Bubba Wallace nem mondott igazat akkor, amikor azt mondta, hogy irányíthatatlan volt az autója.

Az utolsó pilóta, akit pályán történt összetűzés miatt felfüggesztettek, Matt Kenseth volt, aki 2015 novemberében a Martinsville Speedwayen kilökte a bajnoki címért küzdő Joey Logano-t. Kenseth incidenséért két futamra szóló eltiltást kapott.

Hétfőre Wallace közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért a tettéért. Kedden Wallace-t eltiltották. És most végre a NASCAR versenyzői is tudják, hol van az a hivatalos határ, amit nem léphetnek át a NASCAR ezen érájában.