vasárnap, június 4, 2023

Állati sztori a NASCAR-ban, elolvadsz a cukiságtól!

Date:

Share:

Fantasztikus hétvégén van túl a NASCAR Xfinity Seriesben szereplő JR Motorsports, ráadásul hazaérve még egy ajándékot is találtak autójukban.

- Advertisement -

Josh Berry megszerezte a JR Motorsports 14. győzelmét a NASCAR Xfinity Series 2022-es szezonjában, és bebiztosította helyét a „Bajnoki Négyesbe”.

- Advertisement -

Még ennél is jobb volt, hogy a szervezet tovább bizonyította teljes dominanciáját a NASCAR második számú sorozatában az idei szezonban, hiszen szombaton Berry, Noah Gragson és Justin Allgaier révén megszerezte története második 1-2-3-as eredményét.

Az ünneplésre tehát egyértelműen sok okuk volt. Ezért érthető, hogy egy különleges vendég is részt vegyen az ünneplésben, nem igaz?

Hétfőn Dale Earnhardt Jr. megosztotta, hogy amikor a csapat a szombati NASCAR Xfinity Series Las Vegas-i futam után kipakolta a csapat autóit, egy oposszumot találtak az egyik autó motorterében.

A JRM csapatai ma kipakolták az autókat Vegasból, és egy oposszumot találtak az egyik autó motorterében. Nem viccelek” – írta Dale Jr. twitteren.

Igen, jól olvastátok. Egy oposszum volt az egyik autó motorterében. Earnhardt Jr. nem említette konkrétan, hogy melyik autó volt az, amelynek a motorterében oposszum volt.

A NASCAR-ral kapcsolatban a legkülönfélébb állatfajoknak rázós múltjuk van. 2019-ben Todd Gilliland úgy versenyzett a NASCAR Truck Series egyik versenyének végére, hogy egy róka csapódott az első hűtőrácsába. Gilliland a nyolcadik helyen ért célba.

Az évek során több mormota/mókus/kutya/stb. is elszabadult a pályán az edzések, a kvalifikációk, sőt a versenyek során.

Szerencsére az oposszumnak semmi baja, de arról nincs információ, hogy a Dale Jr.-ék megtartják-e kabalának az állatot.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.