vasárnap, április 21, 2024

Így reagált Alonso, Ricciardo és a sportvilág Chastain tökös megmozdulására

Dátum:

Megosztás:

Ross Chastain a címlapokon, a sportvilág pedig reagált. Még a Forma-1-es versenyzők sem tudták szó nélkül hagyni Martinsville-i tettét.

- Reklám -

Korábban megírtuk, hogy Ross Chastain egy videójátékokban viszontlátott manővernek köszönhetően – végigszáguldott maximum sebességgel a falon – jutott tovább a NASCAR Cup Series bajnoki döntőjébe.

- Reklám -

Vasárnap Fernando Alonso újabb csalódást keltő F1-es versenyen volt túl Mexikóban, azonban az estéjét igazán feldobta rossz Chastain manővere.

Ez a legjobb dolog ami az autóversenyzés világában történt 2022-ben! Mindannyian csináltuk már ezt a videojátékokon, ahol a sérülések kikapcsolhatók. Soha nem gondoltam volna, hogy ez valósággá válhat” – írta Alonso twitterén.

- Reklám -

Daniel Ricciardo instagramon rövid és tömör volt: „Ez egy igazi hősies mozdulat volt!

Vasárnap este a SportsCenter (az ESPN amerikai sportcsatornának a fő hírműsora) Ross Chastain bizarr utolsó körös falmászását és a nap legszebb megmozdulásának nevezte. Érdekesség, hogy a NASCAR jó ideje nem szerepelt már Amerika első számú sportcsatornáján.

Chastain régi főnöke, Chip Ganassi leborult volt versenyzője nagysága előtt: „Ez Zanardi Laguna Secai előzése óta a legjobb manőver amit láttam. Bravo kölyök!

Mindeközben Alexander Rossi bejelentette, hogy csatlakozott Ross Chastain rajongói táborához – hozzá pedig rögtön csatlakozott Tony Kanaan és a motoros legenda, Ricky Carmichael is.

Persze nem mindenki volt elragadtatva a manővertől. Az ellentábort Kyle Larson vezette, aki szerint ez a manőver rossz fényt vet majd a szériára.

A versenyzőknek nem tetszett Chastain manővere, szabályváltozást követelnek

Annyi biztos, hogy a NASCAR marketingcsapata leborulhat a „dinnyés ember” előtt, hiszen a sportágnak olyan hírverést adott, amire talán a 90-es évek óta nem volt precedens.