csütörtök, június 1, 2023

Ilyen csak a videójátékban van! Chastain a falon ment végig 200-al, így jutott tovább

Date:

Share:

Martinsville-ben rendezték a NASCAR Cup Series utolsó előtti versenyét, ahol eldőlt ki jut be a Phoenixi-i döntőbe.

- Advertisement -

Ross Chastain szinte az egész versenyen hátrányban volt a sokáig domináló Denny Hamlin mögött. Az utolsó 100 körben azonban több sárga zászló is volt, ami esélyt adott Chastainnek, aki csak két kereket cserélt.

- Advertisement -

A gyors Denny Hamlin azonban hozott annyi helyet az utolsó újraindítás alkalmával, hogy ismét a 4-en kívülre kerüljön Chastain.

Eljött az utolsó kör, és amit ekkor tett az 1-es autó sofőrje, arról sokáig fognak beszélni a NASCAR-ban.

Chastain ugyanis elővette videójátékos jellemét, és az utolsó kör utolsó kanyarjában végigszáguldott a falon, és ezzel megelőzött több autót is, sőt még Denny Hamlint is, és ezzel bejutott a legjobb négybe.

A versenyt egyébként Christopher Bell nyerte, így ő is bekerült a döntőbe. Mellett a már említett Chastain, valamint Chase Eliott és Joey Logano szállhat harcba jövőhéten a bajnoki címért. Részletes futamösszefoglaló később.

Belső kamerából:

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.