vasárnap, április 21, 2024

A versenyzőknek nem tetszett Chastain manővere, szabályváltozást követelnek

Dátum:

Megosztás:

Kritikusan nyilatkoztak a versenyzők Ross Chastain videójátékos manőveréről, legfőképp Joey Loganonak és Kyle Larsonnak nem tetszett a megmozdulás.

- Reklám -

Ross Chastain a verseny utáni interjújában elmondta, hogy sokat játszott a NASCAR 2005-el gamecube-on, ez a vicces hangvétel, és a nézői reakció azonban nem hatotta meg a regnáló bajnokot, Kyle Larsont.

- Reklám -

Ez nem tesz jót a sportágunknak. Talán ti azt hiszitek, hogy ez menő volt. Szerintem ez inkább kínos” – fogalmazott keményen Kyle Larson.

Azért is érdekes ez a nyilatkozat mert ő pont ugyanezzel próbálkozott tavaly, Darlingtonban.

- Reklám -

Kínosan is érzem magam a tavalyi eset miatt. Talán ha ott nem csinálom, akkor Rossnak sem jut ez most eszébe. Örülök, hogy akkor nem nyertem emiatt, egyszerűen ez nem tesz jót a sportágunk megítélésének.

Ilyen csak a videójátékban van! Chastain a falon ment végig 200-al, így jutott tovább

Joey Logano egyetértett kollégájával, és a szabályváltoztatást sürgette.

Bármilyen látványos volt, most megnyílt a lehetőség mindenki előtt…” – magyarázta Logano. „Kell egy szabály, ami ellene szól. Nem tudom, hogy akarod-e, hogy az egész mezőny a falon menjen végig a kockás zászlóhoz érve.

Ráadásul Phoenixben ugyanígy meg lehet majd csinálni ezt a manővert. Mindenesetre ha ez nem kerül be az év végi top 10-es összeállításokba, akkor nem tudom mi.”

A NASCAR szerint a lépés a szabálykönyv keretein belül történt, és bár a héten foglalkozni fognak a versenyzők aggályaival, Phoenixben nem várható szabályváltozás.

Ryan Blaney egy hellyel maradt le a rájátszás döntőjéről, és ha ugyanazt csinálja mint Chastain, valószínűleg nyert volna, és bajnoki esélyekkel mehetne Phoenixbe.

Csak most láttam a visszajátszást” – mondta Blaney „Azt kívánom, bárcsak én is ezt tettem volna. Azt hiszem, mostantól mindannyian ezt fogjuk csinálni a versenyek végén.

Denny Hamlin szűkszavú volt: „Nagyszerű manőver. Briliáns. Egyértelműen nagyszerű döntést hozott. Ha nincs más választásod, akkor bizonyára könnyű ezt megtenni. De jól kivitelezte, és bejött neki.