kedd, április 16, 2024

Hosszabb távra rendezkedhet be a NASCAR a Coliseumban

Dátum:

Megosztás:

A Daytonát 42 év után elhagyó Clash idén a Los Angeles Memorial Coliseumba költözik. És könnyen lehet, hogy nem egyszeri alkalom lesz ez a látogatás.

- Reklám -

Igazi mérföldkő lesz a NASCAR vasárnapi, Clash elnevezésű futama, lévén egy soha nem látott formátumban rendezik a szokásos szezon előtti gálaversenyt. A futamnak nemcsak a lebonyolítása, hanem a helyszíne is különleges, lévén egy futballstadionba építették be a negyed mérföld hosszúságú (vagy rövidségű?) aszfaltcsíkot. Ráadásul a pálya méretei miatt a sebességértékek is rég nem látott mélységekbe zuhanhatnak.

- Reklám -

Nagy kérdés, hogy a rengeteg elképzelés hogyan fog ülni élesben, valamint milyen lesz a fogadtatás a nézők részéről. Az azonban egészen biztos, hogy ha sikerrel zárul a hétvégre, a következő években is visszatérhet a mezőny Los Angeles-be.

Erről a Coliseum vezérigazgatója, Joe Furin beszélt, aki elmondta, az üzemeltető, Dél-karolinai Egyetem 1+2 éves szerződéssel rendelkezik. Furin szerint, a NASCAR, amennyiben pozitívan értékeli a hétvégét, legfeljebb 3 hónnapal a futamot követően élhet opciós jogával. Ennek megfelelően legkésőbb május 6-án eldől, 2023-ban is a Coliseum ad-e otthont a Clash-nek.

- Reklám -
„A verseny után leülünk, és megbeszéljük, mik voltak a pozitívumok, min tudnánk esetleg finomítani. Eldöntjük, hogy szeretnénk-e folytatni az ottani munkát, vagy esetleg más, belföldi, vagy külföldi lehetőségeket térképezünk fel” – ezt már a NASCAR ügyvezető alelnöke, Steve O’Donnell mondta. „Sok pénzt fektettünk bele ebbe a dologba, de azt gondolom, ez volt a jó döntés a sport szempontjából. Bízunk a sikerben.”

O’Donnell elmondása szerint nagyjából 1 millió dollárt költött a versenyre a NASCAR, viszont, ami magában foglalja a 1/4 mérföldes pálya kialakítását, valamint a különféle marketing költségeket. A NASCAR által választott megoldás azért is drága mulatság, mivel a verseny követően a pályát teljes mértékben vissza kell állítaniuk az eredeti formájába. A tervek szerint ezt mintegy 2 hét alatt meg is oldják majd.

„A versenyre jegyet váltók nagyjából 70%-a még soha nem járt NASCAR futamon” – jegyezte meg O’Donnell. Az alelnök ezzel jelezte, véleménye szerint megérte ennyi pénzt és energiát belefektetni a dologba.

A vasárnapi versenyre egyébként 50-60.000 nézőt várnak, ami a kapacitás nagyjából 65-75%-a.