back to top
vasárnap, május 26, 2024

Hogy fog kinézni Jimmie Johnson 2022-es naptára?

Dátum:

Megosztás:

Maga Jimmie Johnson is azt mondja, a legtöbbet feltett kérdés felé az, hogy látjuk-e még őt NASCAR-versenyeken. Nem lesz egyszerű ezt összehozni…

- Reklám -

Jimmie Johnson két évtizednyi NASCAR-karriert hagyott a háta mögött, hogy kicsit az ismeretlenbe is ugorva bőven negyven felett IndyCar-újoncnak mondhassa magát. 2022-ben immár az oválypályákra is felmerészkedik, miután teljesítette a szükséges újoncteszteket. Ez akkor értelemszerűen az Indy 500-as indulást is magával hozza. Emellett Johnson ráadásul ott van az IMSA mezőnyében is az Action Express Racing 48-as autójában. A legutóbbi daytonai 24 óráson például a problémák

- Reklám -

Két bajnokság mellett Johnson ráadásul még mindig megkapja a tipikus kérdést: látják-e még a NASCAR versenyein?

Elfoglaltabb vagyok, mint azt korábban gondoltam” – ismeri el Johnson. „Egyszer jó lenne persze visszatérni a NASCAR-ba. Ez nem biztos mondjuk, hogy 2022-ben megvalósul… Jelenleg nincsenek erre vonatkozó terveink.

- Reklám -

Olyan versenyző több is volt, aki indult a Daytona 500-on és az Indy 500-akon is, de Johnson helyzete ehhez képest ellentétes, hiszen a NASCAR-ból váltva tette át a székhelyét az IndyCarba. Az egyik legjobb példa (Johnsonhoz képest tehát fordított irányban) a többszörös bajnok Cale Yarborough, aki viszont NASCAR-karrierje előtt indult Indy 500-akon a hatvanas-hetvenes években. Olyan, aki meg is tudta nyerni mindkét koronaékszer versenyt, mindössze két versenyző van: Mario Andretti az Indy 500 mellett 1967-ben nyert Daytonában, A. J. Foyt pedig 1972-ben végzett az élen.

A polihisztor Jimmie Johnson tehát a NASCAR-versenyek és az IMSA futamai mellé tehát idén az IndyCar teljes palettáját odateszi. Ars poeticáját jól összefoglalják gyerekkori élményei. „Emlékszem, gyerekkoromban az IMSA eljött a Del Mar versenypályára. Akkor láttam Bobby Rahalt a király bajszával a király sörszponzoros autójában. Az volt az első, hogy prototípust láttam. Akkor azt mondtam: basszus, én ezekkel egyszer versenyezni akarok. Minden itt kezdődött.

Johnson fél szeme a NASCAR szezonján

Johnson saját elmondása szerint ott lett volna 2022 nagy újdonságán, a stadionba vitt Busch Clash-en. A NASCAR Cup-szezonnyitó helyett viszont Svédországban, a Race of Championsön teszi majd tiszteletét.

Tervben volt, hogy megyek. De figyelni mindenképp fogom a történéseket. Nagyszerű verseny lesz.

Johnson csapattársa eredetileg Travis Pastrana lett volna, azonban mivel megsérült, Colton Herta ugrik be a helyére.