back to top
szerda, július 24, 2024

Hibának köszönhetően nyert a Daytona 500 győztese

Dátum:

Megosztás:

Lehullt a lepel a titokról, utólag Ricky Stenhouse Jr. elárulta, mi volt a kulcsfontosságú pillanat, ami a NASCAR idénynyitóján, a Daytona 500-on végül a győzelméhez vezetett.

- Reklám -

A Daytona 500 friss győztese éppen Chicagóban népszerűsítette a leendő utcai versenyt győzelmi körútján, onnan jelentkezett be egyik kollégája, Corey LaJoie a podcastjába, a Stacking Penniesbe.

- Reklám -

„Hoztam egy döntést, ami hiba volt, de gyakorlatilag helyzetbe hozott minket a verseny végére.” – kezdte Stenhouse Jr.

„Az utolsó kiállásoknál egy körrel tovább maradtam ki, hogy ott legyen a szélárnyékban, aztán amikor beértem a boxba, kijött a sárga. Az első kanyarban történt a baleset, és valószínűleg én pont közepében lettem volna, ha nem közel az elejéhez.”

- Reklám -

„Így pont elkerültem, és nem kerültem körhátrányba, és még ki is tudtam jönni még egy kis üzemanyagért. Ami jól jött, mert az ünneplésnél pont elfogyott a benzin. Alapjáraton nem történik ilyen, hogy egymás után kétszer is kijössz, de a végén minden tökéletesen állt össze.”

A győztes azt is elárulta, a verseny előtt apjától kapott tanács is hozzájárult a Daytona 500-as győzelméhez. Stenhouse Sr. azt tanácsolta, kicsit legyen óvatosabb, hiszen a gyorsasága megvan.

A napfény elűzte a pályáról, sötétben nézte végig saját csapata történelmi diadalát