back to top
hétfő, május 20, 2024

Szélesebb körben vezetik be az IndyCar zöld újítását

Dátum:

Megosztás:

A tavalyi nashville-i utcai futamon mutatkozott be a Firestone új – guayule felhasználásával készülő – fenntartható abroncsa, idén pedig még nagyobb szerepet kapnak majd.

- Reklám -

Újabb fenntarthatósági lépést tesz az IndyCar, ezúttal a fenntartható forrásból származó gumik már nem csak egy versenyen lesznek ott az autókon. A tavalyi sikeres bemutatkozást követően kibővítik a pályák listáját, ahol ezt a keveréket kapják majd meg a csapatok.

- Reklám -

A Firestone elmondása szerint az idei szezonra gyártott gumik nagy része már egy új, energiatakarékos technológiával készül majd, és újrahasznosított műanyagot is felhasználnak majd az Indy 500-ra szánt szettekhez.

„A vállakozásunk minden terén elősegítjük a fenntarthatóságot, örülünk annak, hogy elősegíthetjük a guayule felhasználását Amerika legnagyobb nyitott karosszériás sorozatában. A Firestone-nak már így is hosszú története van az új technológiákkal és a versenypályára illő teljesítménnyel, erre alapozzuk majd az új, tisztább korszakban is a pályán kívül is.”ismertette Paolo Ferrari, a Bridgestone Americas vezérigazgatója.

- Reklám -

Az új gumik felhasználása nem sokban változik majd, új pályatípuson nem kerülnek majd felhasználásra, viszont mind az öt utcai helyszínen ott lesznek majd.

A sok baleset ellenére egyelőre nem változtat Nashville-en az IndyCar