back to top
szerda, július 24, 2024

A napfény elűzte a pályáról, sötétben nézte végig saját csapata történelmi diadalát

Dátum:

Megosztás:

Több szempontból különleges volt Ricky Stenhouse diadala a Daytona 500-on, hiszen egyáltalán nem tartozott az esélyesek közé (a 31. helyről indult), és egy egyetlen autós istálló tagjaként vezetett, tehát csapattársak sem segítették. Mindenképp történelmi a diadal abból a szempontból, hogy a legendás amerikai versenyt először nyerte egy színes bőrű csapattulajdonos, a JTG Daugherty Racing egyik alapítója.

- Reklám -

A név egyik része Brad Daugherty-től származik, aki a Cleveland Cavaliers kosarasaként ötször vett részt az NBA gálamérkőzésén, vagyis hosszabb ideig az elit teljesítményt nyújtott a kosárpályán, a 80/90-es évek környékén. Az istálló 2009 óta állandó tagja a NASCAR mezőnyének, de a legnagyobb sikerüket Daugherty nem a helyszínen, hanem az egyik házában követte, mivel a floridai napfényt rosszul viselte.

- Reklám -

Az előző héten szemműtétem volt. Kaptam folyadékot a szemembe, de az kiszáradt. Nehezen láttam, szóval elmentem az orlandói házamba, ahol a sötétben beizzítottam a kis barlangomat, leültem a tévé elé és megnéztem az egész futamot, senki sem zavart” – magyarázta egy telefonos csoportos interjú során.

Stenhouse-t előtte türelemre intette és tett egy utolsó látogatást a csapatnál, hogy minden rendben van-e. A pilóta a hajrában tört az élre, és az utolsó körös baleset ott is tartotta.

- Reklám -

Olyan volt, mint egy lassított felvétel. Úgy voltam vele, hogy igen, nyerni fogunk, aztán belengették a sárga zászlókat. Ezzel vége lett a versenynek és az élen álltunk. Először csak magamban mondtam ki, hogy megnyertük a Daytona 500-at, aztán hangosan is. Ekkor rájöttem, hogy egyedül vagyok, és át kellett gondolnom, képzelődök-e, vagy tényleg megtörtént. Elkezdett csörögni a telefonom, hívtak a NASCAR-ról, a csapattól, mindenki…Hihetetlen volt” – mondta Daugherty.

A csapattulajdonos megérezte, hogy sokkoló győzelmet fognak szerezni

„Bizarr, hogy minden alkalommal, amikor elindulunk egy versenyre az üzemünkből, hiszem, hogy van sanszunk. Tudom, őrültség, de sok éve ezt hajtogatom. A siker igazolta a hozzáállásom, és mutatja, hogy néha rengeteg időbe telik, mire eredményt hoznak az erőfeszítések. Sok vér, izzadság, könny, alvás nélküli éjszaka, hajnali ébredés áll e mögött.”

Az istálló korábban csak egyetlen győzelmet szerzett a NASCAR-ban, még 2014-ben.

Érdekesség, hogy Daugherty legyőzte a híresebb kosaras, a 23XI-t birtokló Michael Jordan csapatát. Ennek kapcsán elmondta, hogy 17 éves kora ismeri Jordant, jó barátjának tartja, és reméli, hogy az ő csapata is nyer hamarosan a bajnokságban.