vasárnap, április 14, 2024

Havazás és hideg nélkül zajlott le az IndyCar barberi tesztje

Dátum:

Megosztás:

A múltheti zimankós körülmények után komfortos időjárás várta az IndyCar mezőnyét az alabamai Barber Motorsports Parkban.

- Reklám -

Öt különböző csapat 13 autója volt a pályán, és értékes kilométereket tettek meg az Alabama középső részén található 2,36 mérföldes pályán.

- Reklám -

A múlt heti télies időjárással ellentétben a csapatokat 26°C-os hőmérséklet és szélcsend fogadta, és egész délután különböző beállításokat tesztelhettek.

A pályán töltött idő a versenyzők számára éppolyan értékes volt, mint a csapatok számára, mivel az előző texasi futam és a következő, Long Beach-i verseny közötti háromhetes szünet miatt esetleg kieshettek a ritmusból.

- Reklám -

A Chip Ganassi Racing és az Andretti Autosport egyenként négy pilótát futtatott a privát eseményen, és egyszerre, a teljes mezőny felével vették birtokba a vidéki pályát.

Az Ed Carpenter Racing és a Meyer Shank Racing versenyzői is jelen voltak, valamint Callum Ilott a Juncos Hollinger Racingtől.

Nagyon, nagyon jól ment” – mesélte Simon Pagenaud a hétfői IndyCar teszt után. „Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a délután lezajlott. A reggeli első körök után a délután még jobban sikerült.

Megszoktam a csomagot, és folyamatosan próbáltunk olyan eszközöket találni, amelyekkel az autó gyorsabban fordul be a kanyarokban, és hamarabb vissza tudunk térni a gázpedálra, hogy jobb köridőt tudjunk autózni.

Összepakolunk, és a hétvégén Long Beachre megyünk. Minden nagyon gyorsan fog történni, hiszen a szerelőknek már ma este el kell indulniuk, és csütörtökön a pályán kell lenniük az IndyCarral a műszaki ellenőrzésre.

Az csapatokat valóban szorítja az idő, hiszen a hétvégi Long Beach-i Nagydíjra való tekintettel 2000 mérföldet kell utazniuk, valamint az összes felszerelésnek, és át kell szelniük az egész országot ahhoz, hogy a nyugati parti, kaliforniai helyszínre érkezzenek.

Az első edzésre a Los Angeles mellett található tengerparti utcai pályán magyar idő szerint péntek délután 23:00-kor kerül sor.