kedd, április 16, 2024

Hamarosan eldőlhet Martin Truex Jr. jövője

Dátum:

Megosztás:

Részt fog-e venni Martin Truex Jr. a NASCAR Cup Series 2023-as szezonjában? A 2017-es bajnok jövőjéről „elég hamar” várható döntés.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series 2021-es szezonjának kezdete előtt kérdéses volt Martin Truex Jr. jövője a Joe Gibbs Racingnél.

- Reklám -

Mielőtt azonban az első verseny elindult volna, meghosszabbította szerződését legalább a 2022-es szezon végéig; a pontos feltételeket azonban nem hozták nyilvánosságra.

Hat futammal a 2022-es szezon után a 2017-es bajnok még nem írt alá semmit, ami túlmutat a jelenlegi 36 futamos menetrendjén, és ahogy az várható volt, kérdéses, hogy mi lesz a jövője.

- Reklám -

A 41 éves versenyző 2006-os debütálása óta 591 futamon indult a NASCAR Cup Seriesben.

Truex 2022-ben már a 17. szezonját tölti teljes szezonos versenyzőként, és a negyedik idényét teljesíti a 19-es rajtszámú Toyota volánja mögött.

Korábban a Joe Gibbs Racinggel kapcsolatban álló Furniture Row Racingnél versenyzett, mielőtt a 2018-as szezon végén a csapat megszűnt.

A múlt vasárnap délutáni Circuit of the Americas-i futam előtt Truex nyilatkozott a szerződési helyzetéről és arról, hogy mikor tudja meg, mit hoz a jövője.

Nemsokára, mert elég biztos vagyok benne, hogy a csapat nyomást fog rám gyakorolni. Nyilvánvalóan rengeteg dolguk van – előre kell tervezniük. Szóval mindig jön egy határidő”mondta Martin Truex Jr.

Nem tudom, mikor lesz az, de ezt a beszélgetést hamarosan meg kell, hogy ejtsük a csapattal.

Truex már korábban is mondta, hogy nincs szüksége a versenyzésre, akár már holnap nyugdíjba vonulhatna. Azért versenyez, mert szereti ezt csinálni, és úgy érzi, hogy még mindig képes versenyeket és bajnokságokat nyerni.

Az elmúlt évek teljesítménye bizonyára azt mutatja, hogy ez még mindig igaz, hiszen az elmúlt öt szezonból négyszer első, vagy második lett az év végi összesítésben.