back to top
csütörtök, május 30, 2024

Dakota Dickerson a Sebringi 12 óráson mutatkozhat be

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA Prototype Challenge 2021-es bajnoka, Dakota Dickerson az LMP3 osztályban indul majd a Sebringi 12 órás versenyen a Jr III Racing-el.

- Reklám -

Az IMSA Prototype Challenge címvédője, Dakota Dickerson a jövő hónapban debütál az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben, miután a Jr III Racinghez szerződött a Sebringi 12 órás versenyre.

- Reklám -

A 25 éves kaliforniai versenyzőt Ari Balogh és Garett Grist mellé nevezték az Airbnb által támogatott 30-as rajtszámú Ligier JS P320 Nissanba.

Dickerson tavaly megnyerte a Prototype Challenge bajnoki címet az MLT Motorsports színeiben, és egy Acura NSX GT3 Evo-t is vezetett a Fanatec GT World Challenge America bajnokság versenyein, miután ő volt a HPD Drivers Academy első tagja.

- Reklám -

Izgatottan várom, hogy csatlakozzak a Jr III Racinghez a Sebringi 12 órás versenyen” – mondta Dickerson.

Mivel ismerem a Ligier-t, és már versenyeztem a csapat ellen, könnyű volt igent mondanom, mert tudom, hogy az autó minősége és a tempó elsőrangú.

A közös tesztünk nagyon jól sikerült, és a munka Arival, Garett-tel és a csapattal természetes volt. A célom az, hogy teljesítsek, és remélhetőleg segítsek abban, hogy a 30-as számú Airbnb Ligier-t a victory lane-re juttassam.

Sebring az első WeatherTech bajnoki szereplése a Jr III Racingnek, amely kihagyta a Daytonai 24 órást, mivel az a verseny nem adott pontokat az LMP3-as csapatoknak.

Az alakulat az IMSA hosszútávú versenyei közül a tavalyi szezon utolsó versenyén a Petit Le Mans-on debütált, ahol Balogh, Grist és Spencer Pigot a kategória dobogóján végzett.