back to top
vasárnap, június 23, 2024

Év végére még egy nagy veszteség érte az Earnhardt családot

Dátum:

Megosztás:

Nemrég Dale Earnhardt testvére, Danny hunyt el, a héten 91 évesen követte őt édesanyjuk, illetve Dale Jr. nagymamája, Martha Earnhardt is.

- Reklám -

A „Mammaw” becenéven is ugyanúgy ismert Martha Earnhardt még karácsonykor szenderült örök álomra, ezt unokái, Kelly és Dale Jr. jelentették be.

- Reklám -

Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy karácsony estéjén Martha Earnhardt elhunyt” – áll az unokák karácsonyi közös közleményében. „Mindamellett, hogy most őt gyászoljuk, vigasztal minket a tudat, hogy az örök üdvösségben nyerhet megnyugvást, és újra találkozhat így férjével, Ralph-fal és a gyerekekkel, Dale-lel, Randyvel és Dannyvel. Kérünk titeket, gondoljatok most a családunkra, és köszönjük, hogy úgy szerettétek őt, mintha a tiétek lett volna.

Martha annak idején még 1947-ben házasodott össze a családfő Ralph Earnhardttal, aki maga is versenyző volt. 1956-ban Ralph lett a NASCAR Sportsman sorozatának bajnoka. Összesen 51 versenyt teljesített a Grand Nationalben (ma Cup Series), ahol legjobb eredményét rögtön debütálásakor érte el és lett második a pole-ból indulva.

- Reklám -

Öt gyermekük született, három fiú, Dale, Randy, Danny, valamint két lány, Kaye és Kathy. Az igazán nagy sikereket a „Megfélemlítő”, Dale Sr. érte el hét bajnoki címével.