csütörtök, február 22, 2024

A COTA elnöke szerint az F1 ki van éhezve egy sikeres amerikai versenyzőre

Dátum:

Megosztás:

A COTA főnöke, Bobby Epstein szerint Logan Sargeant FP1-es F1-es szereplése a Williamsszel az Egyesült Államok Nagydíján jó kezdet.

- Reklám -

Epstein azonban úgy véli, hogy egy amerikai futamgyőztesre van szükség ahhoz, hogy a Forma-1 a következő szintre lépjen az Államokban.

- Reklám -

Sargeant az FP1-ben debütál majd a Williams színeiben Austinban még ebben az évben, miután eddig lenyűgözően teljesített újonc Formula-2-es szezonjában, ahol a harmadik helyen áll a bajnokságban.

Epstein üdvözli, hogy ez a történet a USGP-re való felkészülés részeként zajlik majd, de szerinte a sportág közelmúltban tapasztalt növekedése az Államokban azt jelenti, hogy a versenyzők részvétele önmagában nem fogja jelentősen megmozdítani a dolgokat.

- Reklám -

Ez elég fantasztikus, de még jobb lesz, ha egyszer egy vasárnapi F1-es futamon is láthatjuk majd!” – mondta Epstein a RACER-nek.

„Ez abszolút az egyik célom, hogy ezt lássam. Egy amerikai srácot vasárnap versenyezni. Jó, hogy van egy amerikai versenycsapat a Haas-nak köszönhetően, de ez elhalványul ahhoz képest, hogy mi történhetne, ha lenne egy amerikai versenyző, aki nyer.

Epstein azt mondja, szorosan követi a fiatal amerikai versenyzőket, hogy lássa, vajon a jövőben az olyanok, mint Colton Herta, át tudnak-e váltani az F1-be, és elindulhatnak-e a győzelmek felé vezető úton.

Figyeljük őket, de tudniuk kell, hogy a kiemelkedő képességek mellett, egy remek autóra is szükségük lesz ahhoz, hogy bajnokok legyenek.

Herta esetében abban kell reménykedni, hogy a McLaren versenyképesebb lesz, vagy esetleg abban, hogy bekerülhet egy Red Bullba, Mercedesbe vagy egy Ferrariba.