back to top
vasárnap, június 23, 2024

Egy második Supercars-pilóta is megvetheti a lábát a NASCAR-mezőnyben

Dátum:

Megosztás:

A frissen Supercars-bajnokká avatott Brodie Kostecki számára is több lehet a NASCAR, mint egy beugrás helyszíne, ugyanis egy csapatot már érdekli, jövőre indíthatják-e a sorozatban.

- Reklám -

Shane van Gisbergen történelmi debütálása után idén 2024-ben visszatér majd a NASCAR Cup Series mezőnyébe, de lehet, hogy nem ő lesz az egyetlen.

- Reklám -

Az idei év egyik legnagyobb szenzációját okozta a háromszoros Supercars bajnok, amikor a chicagói utcai versenyen, első Cup Series futamán rögtön győzelmet tudott szerezni. Ennek köszönhetően meggyőzte a Trackhouse Racinget, hogy egy egész szezonos lehetőséggel készítsék fel arra, hogy versenyképes legyen a NASCAR oválpályáin is.

Álomszerűnek nevezte első NASCAR-os oválpályás versenyét jövő év egyik legjobban várt pilótája

- Reklám -

A siker nemcsak az új-zélandi pilótára volt hatással, hanem az egyik ausztrál kollégájára is, a Richard Childress Racing ugyanis Brodie Kosteckinek nyújtott lehetőséget Indianapolisban.

„Remélhetőleg két-három épített pályás verseny indíthatjuk majd” nyilatkozta Childress a Fox Sports-nak. – „De egy oválon is ki kell próbálnunk, már korábban versenyzett rajtuk. A menetrenden múlik, elsősorban Watkins Glent és Sonomát néztük ki, ott jól menne.”

Kostecki 11. helyről rajtolva még a legjobb 5-be jutásért is küzdött az első nekifutásra, de koccant a fallal, így megsérült az autója, és csak 22. lett.

„Jól összehoztunk, hogy versenyezhetett nálunk, mindkét pilótánk jobban ment azért, mert ő is itt volt. A Supercarsban nagyon szoros a verseny, a mi pilótáinkat leiskoláznák ott, mert nagyon agresszív mindenki, és kifejezetten jól kell bánni az autókkal.”

Kostecki éppen van Gisbergen ellen szerezte meg első bajnoki címét Ausztrália legrangosabb sorozatában, miután a hétvégi adelaide-i szezonzárón utóbbi mindkét futamon kiesett. Van Gisbergen azonban már letette a névjegyét a NASCAR-ban, és emellett Childress sem ment el szó nélkül.

„Nagyszerűen jött ki a NASCAR számára, hogy jött, és rögtön nyerni is tudott, mert a világon mindenki erről beszélt. Nagyon jó munkát végzett, és az esőben minden a kezére játszott.”