back to top
kedd, május 21, 2024

Minden idők legszorosabb befutója után Kyle Larson ünnepelhette a kansasi győzelmét (videó)

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson a NASCAR Cup Series történelmének legszorosabb befutója során nyerte meg a kansasi versenyt.

- Reklám -

Már az atlantai futam után lehetett sejteni, hogy a NASCAR történelemkönyvében kiemelt helyen szerepel majd a Cup Series idei szezonja. A Coca-Cola városában ugyanis minden idők harmadik legszorosabb befutója döntött a győztes személyéről, Daniel Suárez 3 ezredmásodperccel Ryan Blaney előtt ért célba.

A NASCAR történelmének harmadik legszorosabb befutója döntött Atlantában (videó)

- Reklám -

Az akkori állás szerint Cup-verseny leintésekor ennél csak Ricky Craven és Kurt Busch a 2003. márciusi darlingtoni, illetve Jimmie Johnson és Clint Bowyer a 2011. áprilisi talladegai futamok végén voltak közelebb egymáshoz. Mindkét alkalommal 2 ezredmásodpercet jegyeztek fel különbségként. Vasárnap óta azonban már nem ez a két befutó áll a rangsor élén, hiszen Kyle Larson alig 1 ezredmásodperccel verte meg Chris Bueschert a kansasi futamon.

- Reklám -

Tehát az érzékletesség kedvéért: 0,001 másodperc volt a győztes és a második helyezett között egy körülbelül 644,5 kilométer (400 mérföld) hosszú viadal végén.

A versenyt Christopher Bell kezdhette meg a pole pozícióból. Az első szakasz Larson, Ross Chastain és Denny Hamlin küzdelméről szólt, végül Hamlin fejezte be elsőként az etapot. A másodikban már Buescher is kimutatta a foga fehérjét, ám ennek ellenére megint a Joe Gibbs Racing pilótája zárt az élen.

A harmadik szakasz és egyben a futam hajrájára Hamlin és Martin Truex Jr. vezetésével fordult rá a mezőny. Viszont hét körrel a leintés előtt Kyle Busch megforgott, és az emiatt belengetett sárga zászlót kihasználva szinte mindenki kiment a bokszba. A két körös hosszabbításnak aztán a Hamlin, Buescher, Larson sorrendben – Truex Jr. a többséggel ellentétben nem kettő, hanem négy új gumit kapott, így valamelyest hátraesett – vágtak neki.

Innentől jöttek a rögtön ikonikussá vált pillanatok. Buescher az újraindítás után átvette a vezetést, de végül nem tudta feltartóztatni a vele többször összeérő Larson rohamait. A Hendrick Motorsports pilótája ezzel az idei második futamgyőzelmét aratta.

Az AdventHealth 400 teljes összefoglalóját ezen, végeredményét ezen az oldalon lehet megtekinteni.