vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARDrámai finis után Chastain nyert a Truck Series-ben

Drámai finis után Chastain nyert a Truck Series-ben

- Hirdetés -

Szívszorító módon csúszott ki Carson Hocevar kezéből a charlotte-i futamgyőzelem, Ross Chastain viszont köszönte szépen a lehetőséget.

A Truck Series futamának finisében két hosszabbítást is láthattunk. A második végén Chastain és John Hunter Nemechek versenyzett a győzelemért, azonban a dinnyés ember – többek között Grant Enfinger hathatós segítségének, és lökésének köszönhetően – került ki győztesen.

- Hirdetés -

Chastain mögött Enfinger és Nemechek ért be. Azonban a verseny hőse, majd anti-hőse nem ők voltak, hanem a versenyt sokáig uraló fiatal, Carson Hocevar.

Nagyon sajnálom azt, ami Carsonnal történt” – mondta Chastain, aki ebben a szezonban először nyert a Truck Seriesben. “Nem adtam meg neki azt a lökést, amire szüksége lett volna a győzelemhez.

- Hirdetés -

Ember, annyira büszke vagyok Carson Hocevarra. Ezt újra és újra elmondom. Ez a srác egy jövőbeli sztár. Olyan bolondos gyerek, de imádom őt. Olyan gyorsan tanul.

Chastain egyébként Hocevar csapattársaként indult ezen a versenyen a Niece Motorsport színeiben, és a csapatnak is ez volt az idei első győzelme.

Hocevar szívszorító veresége

Hocevar – aki négy körrel a cél előtt veszítette el az esélyét a győzelemre – péntek este újabb fájdalmas leckét kapott, főleg azok után, hogy 57 kört vezetett a 134 körös versenyből.

Előnye valamivel több mint hat másodperc volt, amikor Jesse Little miatt sárga zászlót kellett lengetni.

A 19 éves Hocevar a belső sávot választotta az utolsónak vélt újraindításhoz, és a külső sávban lévő Ryan Preece fel tudott érni mellé, hiszen a Hocevar mögül induló Chastain kipörgette a kerekeit az újraindításnál és emiatt nem tudta megadni neki azt a lökést, amivel ellóghatott volna.

Hocevarnak még így is volt esélye a győzelemre, azonban az alsó íven megcsúszott autója, és nekiment Preece-nek, aminek következtében mindketten a falba csapódtak.

Ostoba húzás volt a részemről” – ismerte el a könnyeivel küszködő Hocevar, miután kikászálódott az autóból. “Szívás. Úgy értem, nagyon keményen próbálkoztam – túl keményen próbálkoztam. Nem sikerült jól a rajtom. Túl keményen mentem be a kanyarba. Sírni tudnék.

Végül Hocevar a 16. helyen ért célba, míg a dühös Preece a 11. lett.

Láttátok mit csinált? Na ezt nem szabad csinálni. Több tiszteletet kell adni a versenytársaknak” – mondta Preece a verseny után.

Christian Eckes negyedik lett, őt követte Zane Smith, aki 52 kört vezetett és megnyerte az első szakaszt. Tanner Gray, Kyle Busch, Chandler Smith, Stewart Friesen és Ben Rhodes egészítette ki a top 10-et.

Rhodes úgy nyerte meg a második szakaszt, hogy kint maradt a régi gumikon, és jó időben kapott el egy sárga zászlót, amikor Matt Mills három körrel a 30 körös szakasz vége előtt ütközött Jack Wooddal a 4-es kanyarban.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss