vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarItt a harmadik jelentkező, Kyle Busch is az Indy 500-ra vágyik

Itt a harmadik jelentkező, Kyle Busch is az Indy 500-ra vágyik

- Hirdetés -

Kyle Busch továbbra is nagyon szeretné, ha egy napon elindulhatna az Indy 500-on, ahogy testvére 2014-ben már ezt megtette.

A 37 éves, a nevadai Las Vegasból származó versenyzőt korábban kapcsolatba hozták azzal, hogy indulhat a “versenyzés legnagyobb látványosságának” 2017-es kiadásán, de a lehetőség soha nem jött össze.

- Hirdetés -

A NASCAR Cup Series kétszeres bajnokát, Busch-t a Texas Motor Speedway-en megrendezett All-Star Race szombati sajtótájékoztatója során arról kérdezték, hogy az Indy 500-on való indulás még mindig érdekli-e.

Igen, úgy értem, természetesen még mindig vágyok arra, hogy induljak ott” – mondta Busch.

- Hirdetés -

Abban az évben, amikor már össze volt rakva a csomag, elköteleztem magam az Indy 500 irányt, a szponzoráció is megvolt, meg minden, akkor végül az utolsó pillanatban nemet mondtak.

Utána nem nagyon ástam bele a szponzorszerzésbe, de volt egy egyszerű szóbeli igenlő kötelezettségvállalás, és a dolgok nyilvánvalóan megváltoztak végül. Manapság már így mennek a dolgok, mint akkoriban.

Busch idén távolról fogja nézni, ahogy egykori versenyzőtársa újoncként bemutatkozik majd az Indy 500-on, a hétszeres Cup-bajnok Jimmie Johnson ugyanis május 29-én mutatkozik be a nagy eseményen.

Összességében izgatott vagyok, hogy nézhetem és szurkolhatok régi cimboránknak, Jimmie Johnsonnak, hogy menjen ki, és jól teljesítsen” – mondta Busch, aki szemtanúja volt annak, hogy idősebb testvére, Kurt Busch 2014-ben a hatodik helyen végzett az Indy 500-on való egyetlen indulásakor.

Mindig is gyors volt Indyben a NASCAR-ban és minden másban is, így nem meglepő, hogy ezúttal is jól teljesített az időmérőn, és alig várom, hogy láthassam őt a jövő vasárnapi versenyen.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss