back to top
csütörtök, június 20, 2024

Dirt-ön kezdték az évet a NASCAR versenyzők

Dátum:

Megosztás:

Több NASCAR versenyző is részt vett a múlt heti Tulsa Shootouton, egy négynapos, mikro-sprint versenyen, amely a jövő heti Chili Bowl Nationals előfutamaként szolgál a törpeautók számára.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series versenyzője, Christopher Bell – aki maga is háromszoros Chili Bowl-győztes – két osztályban is továbbjutott a szombati A-döntőbe.

- Reklám -
  • Bell a második helyen végzett a szárnyas A-osztályban a győztes Jake Hagopian mögött. A 30 körös verseny utolsó harmadában vette át a második helyet Bell, de Tyler Courtney-val meg kellett küzdenie, hogy megtartsa a helyét. Ez lehetővé tette Hagopian számára, hogy elhúzzon, és nyerjen.
  • A másik döntőben – Non-Wing Outlaw futam – Bell a hatodik helyen végzett. Ezt a futamot végül a helyi illetőségű Jeffrey Newell nyert meg.

Bell Cup-csapattársa, Kyle Busch is indult a Tulsa Shootout-on. A kétszeres NASCAR Cup Series bajnok életében először indult itt, és azonnal lenyűgözte a nézőket, és a versenytársakat. A szerdai Non-Wing Outlaw előfutamában a nyolcadik helyről a győzelemig száguldott. Végül azonban nem tudott bejutni a szombati döntő futamra.

Az Xfinity Series újonca, Sheldon Creed szombaton két B-döntőben is szerepelt, de az A-döntőbe egyik osztályban sem tudott bejutni. Ennek ellenére, pozitív érzésekkel zárta Creed a hetet.

- Reklám -

További NASCAR versenyzők eredményei

  • A Truck Series legnépszerűbb versenyzője, Hailie Deegan a Non-Wing Outlaw-ban E-döntőjében győzelmet aratott, de a C-döntőnél tovább nem tudott jutni.
  • Az Xfinity Series-ben részt vevő Santino Ferrucci a Non-Wing Outlaw és a Winged A-osztályban indult, de egyikben sem tudott túljutni a C-döntőn.
  • Az Xfinity Series egyik meghatározó arca, Brett Moffitt a szombati B-fináléba jutott a Winged A-Class és a Stock Non-Wing kategóriában. A Winged A-kategóriás B-döntőben a hatodik helyen végzett, míg Stock Non-Wingben a B-döntőben elért második helyezésével Moffitt kapott egy utolsó esélyt az A-döntőbe kerülésre, ott azonban csak 14. lett.