back to top
kedd, július 23, 2024

Pagenaud-val lett teljes a Meyer Shank daytonai csapata

Dátum:

Megosztás:

Simon Pagenaud lett az utolsó puzzledarabka abban a folyamatban, amelyben a Meyer Shank Racing daytonai 24 órásra készülő csapatát állította össze.

- Reklám -

Pagenaud a csapatváltás után már az IndyCarban is az istálló versenyzője lett. A francia ezelőtt hét évet versenyzett a Team Penskénél. A kézenfekvő döntés nyomán most Oliver Jarvis, Tom Blomqvist és Hélio Castroneves oldalán versenyezhet Daytonában, a 24 óráson is.

- Reklám -

„Imádom így kezdeni az évet” – fogalmazott nyolcadik daytonai indulása kapcsán Simon Pagenaud. „Le Mans-hoz hasonlóan itt is többször kerültem már a győzelemhez. Nagyon várom már, hogy az MSR-rel versenyezhessek itt az endurance világában is. Elvégre ezek az én gyökereim. Ráadásul ismét Acurával versenyezhetek, valamint köszönthetem a rég nem látott ismerősöket a HPD-nél. Oliverrel, Tommal és Hélioval nagyon erős csapatunk van, remélhetőleg győzelemmel tudjuk megajándékozni a csapatot.”

Sok meglepetés nem volt Pagenaud érkezésében. Ez derül ki a csapatfőnök szavaiból is. „Nagyon izgatottak vagyunk Simon csapathoz adásával” – lelkendezett Mike Shank. „Az első lépés az volt, hogy meg tudtuk őt szerezni teljes szezonra az IndyCarban. Innentől pedig magától értetődő lépésnek tűnt, hogy beültetjük őt az Acurába is. Ismeri az autót nagyon jól, Hélioval is dolgozott együtt. Nagy erőssége lesz a csapatnak. Egy ilyen felállással jó eséllyel mehetünk akár a győzelemért is.”

- Reklám -

Simon Pagenaud legjobb eredménye eddig a daytonai 24 óráson egy második hely a tavalyi versenyről. A győzelem akkor mindössze 4,704 másodpercen múlt a Johnson-Kobayashi-Pagenaud-Rockenfeller kvartett számára.