vasárnap, május 28, 2023

Kyle Busch lerendezte a mezőnyt a dirt versenyen – VIDEÓ

Date:

Share:

Szerdán rendezték a Tulsa Shoutout heat versenyeit, Kyle Busch pedig nem kérdezett, és agyonverte a mezőnyt.

- Advertisement -

A Tulsa Shoutout a világ egyik legnagyobb micro sprint autókkal rendezett versenye. Ezek a versenygépek elképesztően nagy teljesítményű, és könnyű gépek, melyeket leginkább dirt pályákon láthat a közönség.

- Advertisement -

A legtöbb NASCAR versenyző ezekkel az autókkal kezdi karrierjét, de sokan visszajárnak még karrierjük csúcsán is, hiszen elképesztő adrenalin töltetet jelentenek ezek a járművek.

Ilyen Kyle Larson, is, valamint a visszavonult versenyzők közül Kasey Kahne is.

Kyle Busch azonban nem dirt autókkal kezdte karrierjét, azonban most megpróbálkozott, és nem is okozott csalódást a NASCAR Cup Series kétszeres bajnoka.

Busch visszaesett a 8. helyre a verseny elején, azonban nem adta fel, és a rövid távú futam végére feljött az első helyre.

„Hihetetlen, hogy mennyien vagyunk itt. Sok tehetséges srác ellen versenyezhetek, akik különböző szakágakból érkeztek. Nagyon élvezem ezt a típusú versenyzést”nyilatkozta hatalmas mosollyal az arcán a 36 éves versenyző.

A Tulsa Shoutout Karácsony után kezdődik, és az elképesztően nagy nevezőszám (több, mint 1000 versenyző!!!) miatt egészen az új év elejéig tart.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.