back to top
hétfő, május 20, 2024

Denny Hamlin elnézést kért, miután rasszizmussal vádolták

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin csapatának mindkét autóját egy mozdulattal intézte el Kyle Larson, Hamlin pedig egy rosszul megválasztott meme-el reagált erre.

- Reklám -

Denny Hamlin hétfő este bocsánatot kért egy tweetje miatt, mondván „rosszul választottam meg a meme-et, és belátom, hogy sértő volt”.

- Reklám -

A tweetben, amelyet azóta eltávolítottak, Hamlin jó barátján, Kyle Larson akcióján viccelődött a vasárnapi NASCAR-kupa futam végén a Talladega Superspeedwayen.

Az eredeti videó a Family Guy című sorozatból:

- Reklám -

A Joe Gibbs Racing versenyzője a Family Guy című sorozatból tweetelt egy klipet, amelyben egy ázsiai női sofőr vezet az autópályán, és rombol le minden mögötte jövő autót. Larson nevét – Hamlin tweetjében – a vezető fölé helyezték. Larson édesanyja ázsiai származású.

Az 5-ös autó sofőrje a vasárnapi talladegai futam utolsó méterein egy mozdulattal a falba tette Kurt Busch-t, aki visszacsapódva Bubba Wallace 23-as autóját találta telibe. Mindketten a 23XI Racingnél versenyeznek, a csapatnál, amelynek Hamlin a társtulajdonosa.

A 11-es autót vezető pilóta tweetjét helyi idő szerint hétfőn 16:44-kor tette közzé a bocsánatkérés pedig kicsivel éjfél előtt érkezett.

Hamlin ezen felül akár még fegyelmi büntetésre számíthat a NASCAR részéről

A Cup szabálykönyv 4.3.e szakasza kimondja: „A NASCAR-tagok nem tehetnek vagy hagyhatnak olyan nyilvános nyilatkozatot és/vagy közleményt, amely egy másik személyt kritizál, nevetségessé tesz vagy más módon becsmérel annak faji, bőrszíne, hitvallása, nemzeti származása, neme, szexuális irányultsága, családi állapota, vallása, kora vagy fogyatékkal élő állapota miatt.

A Cup Szabálykönyv 4.4.e szakasza kimondja, hogy egy tag büntetésre számíthat „olyan nyilatkozatért és/vagy nyilvánosságra hozott kommunikációért (beleértve a közösségi média platformokat is), amely egy másik személyt lealacsonyít, kritizál, nevetségessé tesz vagy más módon becsmérel az adott személy faji, bőrszíne, hitvallása, nemzeti származása, neme, szexuális irányultsága, családi állapota, vallása, kora vagy fogyatékossági állapota alapján.”