back to top
csütörtök, június 20, 2024

Danyiil Kvjat már javában készül a NASCAR-ra

Dátum:

Megosztás:

Korábban már írtunk róla, hogy Danyiil Kvjat elgondolkozott azon, hogy akár a NASCAR-ban is kipróbálná magát. Ez a gondolat egyre inkább formát ölt.

- Reklám -

Tavaly év végén Danyiil Kvjat még csak kósza gondolatként foglalkozott azzal, hogy a NASCAR valamely szintjén versenyeken induljon el. A még mindig csak 28 éves orosz 2013-tól 2020-ig vallhatta magát F1-es versenyzőnek, eleinte Red Bull-neveltként, utolsó szezonjában pedig az Alpine versenyzőjeként.

- Reklám -

Tavaly Kvjat még az Alpine F1-es csapatának tartalékpilótájaként is tevékenykedett, emellett pedig WEC-szezon körvonalazódott neki. Idén viszont az orosz-ukrán háború miatt ő is érintett lett az orosz sportolók eltiltásában.

Úgy néz ki, Danyiil Kvjat a tengerentúlon találhatja meg a helyét, talán némileg meglepő módon tényleg az Egyesült Államokban. A napokban ráadásul ez már egy konkrét eseménnyé eszkalálódott, ugyanis az orosz a Reaume Brothers Racing egy Late Model-tesztautójával gyakorolhatott.

- Reklám -

Miután Kvjat az F1-ben egyáltalán nem találkozott nyilvánvaló okokból oválpályával, az első kérdések a legalapvetőbb dolgokra, a fékezésre és a gázadásra vonatkoztak. A csapat először egy 10 körös etapot szabott ki penzumként számára, ami után jöhettek az instrukciók a hosszabb etapokra.

Így nézett ki Kvjat tesztje a csapat szemszögéből:

A Reaume Brothers Racing önálló entitásként egyébként a NASCAR második és harmadik divíziójában, az Xfinity, illetve a Truck Seriesben képviselteti magát. Emellett a Cup Seriesben is szerepelt és szerepelni fog még 2022-ben, ott a Team Hezeberg partnereként. Így Kvyat akár velük is szerepelhet majd a későbbiekben.