vasárnap, április 14, 2024

Daniel Suarez fejben már a rájátszásban van

Dátum:

Megosztás:

Még sok van hátra a szezonból, de ha most lenne a szezon vége, már most is elégedetten távozna Daniel Suarez.

- Reklám -

A legtöbb vezetett kör egy szezonban? Ezt már 23 verseny után kihúzta a bingókártyáról. Javított a pontszerző helyezésén? A bajnoki tabellán a 13. helyen áll, ez a legmagasabb helyezés, amit Suarez a szezon ilyen késői szakaszában elért.

- Reklám -

Futamgyőzelem? Ez a Sonoma Racewayen történt, méghozzá fölényesen. Ez a teljesítmény nem egy, hanem két jutalommal járt, mivel Suarez először kvalifikálta magát a rájátszásba.

Mindezek a dolgok szépek, de úgy tűnik, még nem végzett. És nem is tűnik elégedettnek.

- Reklám -

Szombaton a Richmond Racewayen Suarez elismerte, hogy jó érzés úgy nekivágni az alapszakasz utolsó két versenyének, hogy már nem kell aggódnia a rájátszás miatt.

Őszinte leszek – a fejemben már a rájátszásban vagyok, és az elmúlt hat hétben ez volt a gondolkodásmódom

mondta Suarez.

Úgy gondolom, hogy nem lehet úgy menni a rájátszásba, hogy csak úgy átkapcsoljuk a kapcsolót, és azt mondjuk: ‘Oké, bent vagyunk a rájátszásban, és most nagyon keményen kell nyomnunk.‘”

Nem hiszem, hogy ez így működik, ezért el kell kezdeni felépíteni ezt, és úgy érzem, hogy ezt tettük, különösen a 99-es számú csapaton belül. Azt hiszem, ez meg is látszik a pályán.

A sonomai győzelme óta Suarez mindössze háromszor végzett a top 10-en kívül.

Az elmúlt két hónapban minden egyes héten olyan versenyautónk volt, amelyek képes volt az első ötben végezni” – mondta Suarez.

Az elmúlt két hétben különböző körülmények miatt nem értünk célba, de ettől eltekintve minden egyes héten az első ötben, illetve az első nyolcban végeztünk. Ez jó. Ez tetszik.

Ami a rájátszást illeti, Suarez készen áll, és úgy véli, csapata is készen áll.

Határozottan úgy gondolom, hogy erősek leszünk. A csapatunk egyre erősebb és erősebb lesz, és szerintem nagyon jó móka lesz.