back to top
péntek, június 21, 2024

Daniel Suárez megérdemelten nyert Sonomában

Dátum:

Megosztás:

195. futamán megszerezte élete első NASCAR Cup Series győzelmét Daniel Suárez, így jó eséllyel mindkét Trackhouse Racing pilóta bekerül a rájátszásba.

- Reklám -

Kyle Larson indult az élről, csapattársával Chase Elliottal harcolt a rajtnál, de meg tudta tartani a pozícióját. Michael McDowell meglepetésre egy helyet előrelépve harmadikként kezdte meg a második körét.

- Reklám -

A verseny első kiesője Bubba Wallace volt, akinek motorja feladta a szolgálatot. A vontatás miatt természetesen megérkezett az első sárga zászlós megszakítás is. Az újraindítás után Erik Jones pördült meg. Kyle Larson nagy előnnyel megnyerte az első felvonást.

Második szakasz

Kyle Busch pitcsapata remek munkát végzett, Kyle Larsont is átugorva két helyet tudott előrelépni. Sokan döntöttek úgy, hogy már az első szakasz vége előtt a pitbe látogatnak. Az újraindítást Chase Elliott kezdhette az élről, Chris Buescher és Tyler Reddick követte őt. Christopher Bell egy büntetés miatt a mezőny végére kényszerült.

- Reklám -

A szegmens legnagyobb izgalmait két csapattárs csatája hozta, Daniel Suárez és Ross Chastain küzdöttek egymással, utóbbi viszont féktávon megforgott és Ryan Blaney kezdte  őt támadni.

Martin Truex Jr. érkezett a pitbe elsőként négy körrel a szakasz vége előtt, hogy jó pozícióból kezdhesse a mindent eldöntő harmadik etapot. Tyler Reddick a következő körben meglépte ugyanezt.

Nagy meglepetésre kiállt Chase Elliott is, az élmezőnyből érkezett még Chris Buescher és Daniel Suárez is. Tyler Reddick büntetést kapott, Chase Elliott pedig túlcsúszott a pithelyén, utána pedig a bal hátsó kerék cseréjével volt némi probléma. Mivel Elliott elindult és a helyén kívül szervizelték kocsiját, büntetést kapott. Joey Logano így szinte a semmiből felbukkanva megnyerte a második szakaszt.

Következett az utolsó szegmens

Chris Buescher és Daniel Suárez csatáztak az újrarajtnál, az RFK versenyzője azonban többször is elfékezte magát. McDowell nem csak a verseny első felében autózott az élmezőnyben, Bueschert átlépve ugyanis ő követte az élen haladó Suárezt.

Óriási csatákat láthattunk Kyle Larson és Ross Chastain között, akik mindketten átugrották Austin Dillont, miközben egymással küzdöttek. Tyler Reddick forgott meg és ezt követően újra a pitbe látogatott, ahol csapata megerősítette, hogy valami eltört autójában.

Kevin Harvick támadta meg McDowellt a harmadik helyért, akit sikeresen meg is előzött. Chris Buescher vette volna üldözőbe Suárezt, ám ehhez át kellett lépnie márkatársán Kevin Harvickkon, amit egy gyönyörű, nagyon rövid féktávnak köszönhetően meg is tudott tenni.

A második és harmadik helyről egyszerre érkezett az utolsó szerelésre Chris Buescher és Kevin Harvick. Harvick kerékcseréjébe hiba csúszott, így Buescher hozzá képest nagy előnnyel érkezett vissza a pályára. Ross Chastain pitkiállása meglehetősen hasonló volt, mint Chase Elliott büntetést érő szerelése, azonban Chastain kellő mértékben vissza tudott tolatni, hogy helyretegyék bal hátsó kerekét.

Ennél is nagyobb hibát követtek el a Hendrick Motorports csapatánál, Kyle Larson ugyanis a kettes kanyarban elhagyta frissen felrakott jobb első kerekét, amit sárga zászló követett.

Daniel Suárez továbbra is az élen, mögötte Chris Buescher várhatta az újrarajtot. Suárez remekül kapta el az újraindítást. Kyle Busch forgott meg egy késői és egyben túl nagy fékezés miatt. Cole Custer is hibázott, szintén szembetalálta magát a mezőnnyel és egészen a 31. helyig esett vissza.

Daniel Suárez és Chris Buescher léptek el másodpercekre a többiektől, Buescher nem támadta Suárezt, csupán követte őt. 10 körrel a vége előtt Buescher tempója elfogyni látszott, míg Suárez továbbra is remek időket autózva egyre inkább elszakadt tőle és folyamatosan növelte előnyét.

Végül senkitől sem veszélyeztetve, óriási előnnyel Daniel Suárez meg is nyerte a sonomai futamot. Végig remek tempót autózott és emellett hihetetlen mértékben sikerült óvnia a gumikat a mexikóinak, így diadala teljes mértékben megérdemelt. Suárez a 12. győztes az idei évben és jó eséllyel pályázik ezzel a rájátszás egyik helyére. Daniel Suárez történelmet írt ezen a délutánon, hiszen ő az első mexikói aki futamot tudott nyerni a NASCAR Cup Seriesben.

NASCAR Cup Series – Sonoma Raceway – Nem hivatalos végeredmény