szombat, február 24, 2024

A Chevrolet visszavág! Larson a pole-ban, a Toyoták sehol Richmondban!

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson indulhat vasárnap a pole-ból Richmondban, miután domináns teljesítménnyel megnyerte az időmérő edzést.

- Reklám -

Larson, aki a 10 autó közül utolsóként kvalifikálta magát, 117,177 mph átlagsebességű kört futott, és ezzel megelőzte márkatársát, Ross Chastain-t a pole-ért.

- Reklám -

Larsonnak, a Cup Series regnáló bajnokának ez a harmadik pole pozíciója a szezonban, és pályafutása 13. első helye. A szezon eddigi részében Larson még nem tudta győzelemre váltani a pole-ból való indulást.

„Határozottan egy kicsit túl gyorsan mentem be az 1-es 2-es kanyarba, és megcsúsztam, de úgy éreztem, hogy kör további része rendben volt” – mondta Larson.

- Reklám -

Boldog vagyok. Király, hogy megszereztem a pole-t itt Richmondban – nem számítottam erre. Az edzés alapján nem gondoltam, hogy ilyen jók leszünk, szóval örülök annak a kemény munkának, amit mindenki a Chevyken végzett.

Most pedig megyünk egy újabb győzelemért.

A szakértők által óriási Toyota fellegvárnak hitt Richmondban mindössze két versenyző került be a japán márka versenyzői közül a top 10-be. Denny Hamlin 3., a rájátszásba jutásért küzdő Martin Truex Jr. pedig a 6. lett.

A Joe Gibbs Racing másik két versenyzője szenvedett, Christopher Bell a 21., Kyle Busch pedig a 29. lett. A 23XI Racingből Bubba Wallace a 11. helyről kezdheti meg a vasárnapi versenyt, Ty Gibbs pedig a 14.-ről.

A Hendrick Motorsports nagyszerű napját – Larson pole-ja mellett – William Byron és Alex Bowman teljesítette be, akik a negyedik, és ötödik helyről rajtolhatnak majd. Chase Elliott már nem örülhetett ennyire, hiszen ő csak a 23. lett az időmérőn.

Cole Custer ezúttal is forró volt, de most nem az autója kigyulladása miatt, hanem a teljesítménye révén, hiszen ő lett a legjobb Fordos a hetedik helyével. Mellőle márkatársa, az RFK Racinges Brad Keselowski indulhat majd.

A kilencedik helyet egy újabb Chevy, Erik Jones szerezte meg, míg a 10. Ryan Balney lett, aki kvalifikációs körén érintette a falat, de az autó sérülése nem tűnt túl súlyosnak.

Végeredmény