hétfő, április 15, 2024

Danica Patrick: Villeneuve volt a kedvencem, de aztán…

Dátum:

Megosztás:

Dancia Patrick nemrég egy F1-es podcast vendége volt, ahol mesélt kedvenc versenyzőjéről, és arról, hogy miért ne találkozz a hősöddel.

- Reklám -

Tom Clarksonnal beszélgetve Danica mesélt karrierjéről és F1-es ambícióiról. Amikor Clarkson megkérdezte, hogy melyik versenyzőt csodálta fiatalon, a korábbi IndyCar és NASCAR versenyző meglepő választ adott

- Reklám -

Az egyik versenyző, akit gyerekkoromban szerettem, Jacques Villeneuve volt. Volt alkalmam ellene versenyezni. Fantasztikus a sztori, 2012-ben történt” kezdte meséjét Patrick.

„Szóval Road Americán voltunk. Az utolsó körhöz közeledtünk. Azt hiszem, a 4. helyen álltam, ő pedig az 5. volt. A hátsó egyenesben egy kemény balos kanyarhoz értünk lefelé a hegyről, lejtmenetben fékeztünk. És ő egyszerűen kiütött a versenyből.

- Reklám -

Ez az ominózus verseny egyébként a NASCAR Xfinity Seriesben történt. Ez volt Danica Patrick első teljes szezonja a szériában (és karrierje legjobb eredménye felé haladt), miközben Villeneuve beugró versenyzőként volt jelen a futamon.

Végül a kanadai versenyző a 6. helyen ért célba, míg Danica Patrick a 12. lett. Hozzátartozik persze a sztorihoz, hogy Villeneuve ámokfutásának nem csak Patrick esett áldozatául, de ez már egy másik történet.

Patrick sztorija jól mutatja miért nem szabad találkozni a hősöddel. Persze ma már kuncogva mesélt róla a hölgyversenyző.

A beszélgetés utána nyilvánvalóan akörül forgott, hogy micsoda p*cs volt, hogy kiütött engem a versenyből. Nem akartam neki elmondani, hogy mennyire felnézek rá, egyszerűen csak jól akartam szerepelni ellene.