vasárnap, április 21, 2024

Dale Earnhardt Jr. elmondta, miért nem cselekedett Kyle Busch csapata

Dátum:

Megosztás:

A richmondi hétvégén a 18-as csapat által elkövetett hibát többen kielemezték már, most pedig Dale Earnhardt Jr. mondta el a véleményét.

- Reklám -

„Miért tartott ilyen sokáig, hogy a NASCAR megbüntesse Kyle Busch-t a Richmondban az első hűtőrácsán lévő szalag miatt?”

- Reklám -

Ez volt a kérdés mindenki ajkán a richmondi futam után, és ez egy nagyon jogos kérdés. A másik oldalon azonban felmerülhet a kérdés: „Tudott-e Kyle Busch csapata a szalagról az autóján?”

Dale Earnhardt Jr a podcastjának Ask Jr. legutóbbi részében kifejtette, hogy a Joe Gibbs Racing csapata tudott-e az autójukon lévő szabálysértésről. És ha igen, miért nem tettek semmit az ügyben?

- Reklám -

Nos, azt hiszem, hogy még ha tudták is, még ha rá is jöttek, hogy hibáztak, valószínűleg azonnal tudták, valószínűleg látták, hogy ez történik” – mondta Dale Earnhardt Jr.

A csapatfőnök ott áll, és figyeli a kiállás. Valószínűleg egyből látja, hogy mi történt.

De ha az autó kihajt a boxutcából, akkor várni fog, hátha a NASCAR észrevett valamit. Ha a NASCAR nem szól, akkor a csapat úgy hagyja, és reméli, hogy nem fogják észrevenni.

Azt mondák egymás között, hogy ne is beszéljünk róla, ne említsük a rádióban, mindenki maradjon csendben ezügyben. Amíg a NASCAR-nak nincs problémája, addig maradjunk kint.

Bár egy olyan apróság, mint egy darabka szalag, semmiségnek tűnhet, de ha egy majdnem 200 mérföld per órával száguldó versenyautóra kerül, sokat számít.

Dale Earnhardt Jr. hangsúlyozta, hogy a szalag az első hűtőrácson „hatalmas aerodinamikai előnyt jelent”.

Bármikor, amikor szalagot teszel a hűtőrácsra, az autód sokkal jobb lesz.”

Általános leszorítóerőt ad, nem csak tapadást az elejére vagy aeroelőnyt az orrára. Az a levegő, amit szétszed a rács, nos a szalag olyan helyekre küldi el a levegőt, ami mindenhol segít. Az egész autó javul tőle” – magyarázta Dale Earnhardt Jr.