back to top
vasárnap, június 16, 2024

Custer: Ez a mi évünk, hogy visszavágjunk

Dátum:

Megosztás:

Jól kezdte az évet a Stewart-Haas Racing, Cole Custer szerint a csapatnál egyértelműen mutatkoznak a fejlődés jelei.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series 2022-es szezonjának első két futamán 19 különböző pilóta végzett a legjobb 10-ben.

- Reklám -

Chase Briscoe és Aric Almirola is jelenleg az első 10-ben található az összesített pontok tekintetében, előbbi az ötödik, utóbbi pedig a hetedik helyet foglalja el a pontversenyben. Almirola az egyetlen pilóta, aki mindkét eddigi versenyen a legjobb tízben tudott végezni, ötödik lett a Daytona 500-on, és hatodikként ért célba Fontánában. Kevin Harvick a hetedik lett az Auto Club Speedway-en, Custer pedig éppen lemaradt első top10-es eredményéről, tizenegyedikként zárta a futamot.

Custer nem aggódik emiatt, segít, hogy a csapat szempontjából is jól alakulnak a dolgok, emellett pedig a hétvégén az Xfinity Seriesben fölényesen diadalmaskodott, így összességében jó érzésekkel távozhat a kaliforniai pályáról.

- Reklám -

A Stewart-Haas nem remekelt 2021-ben

Almirola csak a szezon kilencedik futamán szerezte meg első top 10-es helyezését, mikor hatodik lett Richmondban. Custer az ezt követő héten Talladegán lett 10., Briscoe-nak pedig a 14. futamig kellett várnia, hogy a legjobb tízben végezhessen. Briscoe a Circuit of the Americas-on rendezett hétvégén lett hatodik. Harvick az első hat versenyen ötször végzett a legjobb 10 között.

A szezon elején járunk és nagyon új még a Next Gen autó, de Custer örül az Stewart-Haas Racing által nyújtott jobb teljesítménynek minden téren.

Úgy gondolom, hogy eddig nagyon jó munkát végeztünk” – mondta Custer szerdán egy médiatelefonkonferencián. „Eddig minden egyes versenyen versenyképesek tudtunk lenni.

Ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk? Sok kört vezetünk és az élen vagyunk? Azt hiszem, még mindig van hova fejlődnünk, de a srácok nagyszerű munkát végeztek a holtszezonban, keményen dolgoztak az autón, és ez a mi évünk, hogy visszavágjunk.

Olyan keményen dolgozunk, amennyire csak tudunk, hogy az autónk újra az élre kerüljön, de eddig stabilan működik. Úgy gondolom, hogy az autóink jól vezethetőek, és vannak olyan dolgaink, amelyekre építhetünk az év hátralévő részében.