péntek, április 19, 2024

Jeff Gordon új szerepköre a Hendrick Motorsportsnál

Dátum:

Megosztás:

Bár Jeff Gordon már jó ideje nem versenyzőként van jelen a Hendrick Motorsportnál, mostanában új titulussal dolgozik.

- Reklám -

Január 1-jén a NASCAR Cup Series négyszeres bajnoka a cég alelnökeként kezdte meg életét. Gordon Rick Hendrick mögött a csapat második számú tisztségviselője lett.

- Reklám -

Az elmúlt hetekben az üzlet mindenki számára felpörgött a NASCAR-ban – Gordont is beleértve.

A négyszeres NASCAR Cup Series bajnok rálátása van mind a 4 Hendrick autóra, és azok munkásságára, és közvetlen kapcsolatban van a csapatok elnökével Marshall Carlsonnal.

- Reklám -

Emellett ott van az autó előkészítése a szezonra és a Next Gen tesztelés. Ne feledkezzünk meg a tervezésről, a NASCAR-ral való együttműködésről, a tulajdonosok tanácsának ügyeiről, az RTA (versenycsapatok szövetsége) ügyleteiről és még sok másról.

Amikor tavaly év végén bejelentették, hogy Gordon lesz a Hendrick Motorsports új alelnöke, megjegyezték, hogy elsősorban a verseny- és marketingoldallal fog foglalkozni.

Ettől függetlenül Gordon egy kicsit mindenhez „hozzányúl” majd.

Azt hiszem, az ok, amiért Rick felkért erre a szerepre – és ezért gondolhatta, hogy működni fog a dolog -, mert a karrierem során már annyi különböző területet érintettem, és annyi tapasztalattal rendelkezem, amit ebben a szerepkörben ki tudok használni” – mondta Gordon a RACER-nek.

Jeff Gordon (balra) és egy lelkes rajongója, Tom Cruise (jobbra)
Jeff Gordon (balra) és egy lelkes rajongója, Tom Cruise (jobbra) Fotó: Ethan Miller/Getty Images/NASCAR Media

Emellett szeretnék tanulni Rick-től és Marshalltól, valamint Jeff Andrews-tól (általános igazgató), és Pat Perkins-től (marketing alelnök), és Chad Knaus-tól. A NASCAR minden aspektusát jobban meg szeretném ismerni.

A Hendrick Motorsports alelnöke elmondta, mi az, amiben már most tud majd segíteni a csapatnak

Abban fogok segíteni, amiről a legtöbbet tudok, vagyis, hogy milyen egy versenyképes csapatnál versenyautót vezetni, és mindent, ami ezzel együtt jár. De most, hogy kiléptem a versenyzői szerepkörből, más szemszögből látom a dolgokat.

Magánélet? Minden rendben!

50 évesen Gordon egy olyan időpontban vág neki ennek a következő fejezetnek, amikor már elég jól felkészült ahhoz, hogy megbirkózzon vele.

Sok mindent megélt már abból, amit a sportág kínál: sikeres versenyző volt, aki megértette a reklám és a merchandising művészetét.

Ezen felül társtulajdonosként megismerkedett a tulajdonlással is, majd a Fox Sportsnál a televízióba ment kommentátornak, és meglátta az iparág szórakoztató oldalát.

Ez egy 27/4-es (munka)” – nevet Gordon. „Rickkel állandóan viccelődünk, mert valamiért 50 éves koromig vártam, hogy igazi munkám legyen.

Be kell vallanom, hogy eddig nem álltam készen egy ilyen feladatra. Az életem olyan szakaszában vagyok, amikor a gyerekeim már idősebbek, és megértik, hogy ennyit dolgozom.

A feleségemmel, Ingriddel 15 éve vagyunk házasok, és eljutottunk egy olyan pontra, ahol képes vagyok időt és energiát áldozni arra, hogy jól végezzem ezt a munkát.

Jeff Gordon gyermekei lassan felnőnek
Jeff Gordon gyermekei lassan felnőnek Fotó: Brian Lawdermilk/Getty Images/NASCAR Media

Az új szerepkör miatt nagy kihívások előtt áll Jeff Gordon

A NASCAR történetének egyik legsikeresebb versenyzőjének persze ugyanúgy bizonyítani kell majd, mint ahogy sofőrként tette.

Nem tudom, hogy képes leszek-e ugyanannyira hozzájárulni a sikerekhez, mint versenyzőként, de az biztos, hogy keményen fogok dolgozni érte, mert imádom, hogy továbbra is részese lehetek a versenyzésnek, méghozzá ebben a minőségben.

A Hendrick a 2022-es szezonnak két egymást követő versenyzői bajnoki címmel – Chase Elliott és Kyle Larson révén – vág neki. Mind a négy versenyző tudja mit csinál, Gordon azonban tudja, miként segíthet nekik.

Legtöbbször megpróbálom segíteni a versenyzőket abban, hogy egyensúlyba hozzák erőfeszítéseiket és annak fontosságát, amit a versenycsapattal tesznek” – magyarázza Gordon.

A kemény munkát nem lehet felülmúlni. Tulajdonában lehetsz a világ összes tehetségének, de ha nem vagy hajlandó minden erőfeszítést beleadni, és nem dolgozol igazán keményen, és nem hajtod magad, akkor nem fogod elérni a kívánt sikereket.

Azt hiszem, ahol én még jobban be tudok lépni, az az, hogy a sport mindig is szórakoztató sport maradjon. Egyensúlyt kell teremtened pályán lévő teljesítmény, és a a pályán kívüli teljesítmény között.

Jeff Gordon (középen) és Alex Bowman (jobbra), valamint Bowman crew chief-je Greg Ives (balra)
Jeff Gordon (középen) és Alex Bowman (jobbra), valamint Bowman crew chief-je Greg Ives (balra) Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

A csapat, amely családdá vált

Jeff Gordon azonban elmondta, az egyik legnagyobb megtiszteltetést az jelenti számára, hogy együtt dolgozhat Rick Hendrickkel.

Azt hiszem, az egyik dolog, amit a legjobban élveztem az elmúlt másfél évben, hogy milyen közel tudtam Rickkel dolgozni” – mondta az alelnök.

Mindig is remek volt a kapcsolatunk, és a legjobb és legrosszabb pillanataim közül néhányat ő is átvészelt, és talán bizonyos szempontból ez fordítva is így volt.

De az, hogy felhívhattam őt, beszélhettem vele, horgászhattam vele, és megtehettem azokat a dolgokat, amiket ebben a szerepben megtehetek, az egyik legnagyobb örömöm volt az életemben.

Annyira szeretem őket (Rick Hendricket, és feleségét Lindát), olyan sokat jelentettek nekem, szinte olyanok voltak, mint a szüleim, vagy talán Rick olyan, mint egy nagy testvér” – magyarázta elérzékenyülten a legenda.