csütörtök, június 1, 2023

Chase Elliott nem ünnepli az ölébe hullott győzelmet

Date:

Share:

Chase Elliott online adott interjút, miután Denny Hamlin és Kyle Busch kizárása után ő örökölte meg a poconói győzelmet.

- Advertisement -

Elliott a harmadik helyen ért célba a NASCAR Cup Series Pocono Raceway-en tartott versenyén. Az autók átvizsgálása után azonban az első Denny Hamlint, és a második Kyle Busch-t kizárták, így ő lett a győztes.

- Advertisement -

Elliott tradicionális családból származik, így számára a papíron elért, de a pályán nem kiérdemelt győzelemnek keserédes íze van.

„Ez nem egy olyan győzelem, amit nagyon meg fogok ünnepelni. Nem érzem helyesnek azt, ha valakinek a szerencsétlensége miatt ünnepelhetek” – magyarázta a Hendrick Motorsports csillaga.

Ráadásul csütörtökig megváltozhat az eredmény, ha a JGR-nak helyben hagyják a felebezését.

A bajnokság éllovasa azt is elismerte, hogy még a harmadik hellyel is nagyon elégedett volt a verseny végén.

Megmondom őszintén, még a harmadik helyet is egy nagyon pozitív eredménynek értékeltem. Jól kezdtük a napot, de aztán a verseny közepétől kezdve egyre rosszabb volt a kocsi, úgyhogy az, hogy visszajöttünk a top 5-be, igazán nagy dolog volt. Szerencsések voltunk” – mondta Elliott.

A 9-es Chevrolet sofőrjének voltak koccanásai Ross Chastainnel, így nem meglepő módon elmondta a véleményét a Hamlines balesetről is.

Szerintem elég udvarias volt Denny (Hamlin). Semmi extrát nem csinált, és még hagyott is neki helyet. A helyzethez képest elég kedves volt.

Chase Elliott 4. győzelmével több mint 100 pontos előnyre tett szert az alapszakasz pontversenyében második helyen álló Ross Chastain-nel szemben.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.