back to top
vasárnap, május 19, 2024

Button még azt is elfelejtette, hogyan kell az autót beindítani

Dátum:

Megosztás:

Jenson Button a hétvégén Austinban versenyzik majd, és rövid idő alatt kell sok mindent megtanulnia a NASCAR autóról.

Räikkönen és Button F1-es pályán tér vissza versenyezni

- Reklám -

- Reklám -

Az időmérő előtt mindössze egy 50 perces szabadedzés állt rendelkezésére ahhoz, hogy hozzászokjon az autóhoz. Ugyan a NASCAR átalakított Le Mans-i autójával mostanában tesztelt, így is annyira izgult a Cup Seriesben való debütálása miatt, hogy egészen az alapoktól kellett kezdenie a tanulást.

„Először is, ideges és izgatott voltam egyszerre. Még azt is elfelejtettem, hogyan kel beindítani az autót, úgyhogy érdekes volt… Visszatolták az autót és mondtam, hogy nem indul, de közben csak nem fordítottam el néhány kapcsolót, után már működött.” árulta el pénteken Button.

- Reklám -

„Amikor kiértem a pályára, meglepett mennyire kevés tapadás van a hideg gumikon, de után hozzá lehet szokni. Ami váltást illeti, még sosem vezettem szekvenciális váltóval… Ez is teljesen új volt.” – később azt is felfedte, emlékei szerint legutóbb 1999-ben ült utoljára ilyen autóban sofőrként.

De nem ez volt a legnagyobb változás számára:

„Az is érdekes, hogy spottereink vannak, ilyen sem volt még nekem. Most folyamatosan mondják lágy hangon, hogy mennyien vannak előttem meg mögöttem, egészen megnyugtat, szóval bejön.”

Button a gyakorlás alatt 13 kört tett meg, amivel a 28. legjobb időt autózta, de nem zavarja, hogy nincs ott a mezőny elejében.

„30 őrülttel versenyezhetek. Már rendkívül várom, nagy kihívás lesz. Az, hogy csak 50 perc van az időmérő és a verseny előtt, nehézzé teszi a helyzetet bárkinek, aki nincsen hozzászokva a nagy autókhoz, amiknek alig van leszorítóereje.”

Räikkönenéket az oválokon is szívesen látnák