back to top
vasárnap, június 16, 2024

Burton követeli, hogy ismertessék Keselowski büntetésének részleteit

Dátum:

Megosztás:

Az RFK Racing és annak 6-os autóját vezető versenyző tulajdonosa Brad Keselowski hatalmas büntetést kapott Atlanta után.

- Reklám -

Az austini verseny előtt az RFK Racinget hatalmas bírsággal sújtották.

- Reklám -

Matt McCall csapatfőnököt 100 000 dollárra büntették, és a következő négy NASCAR Cup Series bajnoki versenyről felfüggesztették. A csapatot továbbá 100 tulajdonosi pont, 100 versenyzői pont és 10 NASCAR rájátszás pont elvesztésével sújtották.

Az RKF Racing azonban fellebbezett az üggyel kapcsolatban. A NASCAR közölte: „Az RFK Racing fellebbezését az Atlanta Motor Speedway-en rendezett NASCAR Cup Series futam után kiszabott L2-es szintű büntetésekkel kapcsolatban április 7-én tárgyalják.”

- Reklám -

A NASCAR illetékesei hétfőn megerősítették, hogy a Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület három tagja a tervek szerint csütörtöktől egy hét múlva találkozik és megvizsgálja a fellebbezést.

Brad Keselowski nem az első, akit 100 pontos büntetéssel sújtott a NASCAR. Valójában 2007-ben Clint Bowyer kapott 100 pontos büntetést, mert túllépte a NASCAR által meghatározott, a bal oldali panel magasságára vonatkozó tűréshatárokat.

Miért volt itt releváns ez a 2007-es történet? Nos, Jeff Burton arról beszél, hogy ezeket a meghallgatásokat nyilvánosságra kellene hozni.

Sőt, azt mondta: „Megkérdeztem Richard Childress-t, hogy bemutathatom-e Clint Bowyer 2007-es fellebbezési ügyét.

Majd az RFK fellebbezéséről beszélt: „Ők (Rouch Fenway Keselowski Racing) nem a móka kedvéért fellebbeztek, úgy érzik, hogy van miért fellebbezniük. És természetesen azt kívánom, bárcsak meghallgathatnánk ezeket az ügyeket.

Mindent egybevetve, nem szerencsés, hogy egy Cup Series versenyzőt ilyen súlyos büntetéssel sújtanak, még akkor is, ha a NASCAR egyértelművé teszi a szabályokat.

A fellebbezést azonban mi magunk is szívesen meghallgatnánk, még ha, ez egy nagyon ambiciózus kérés is.