szombat, december 2, 2023

Óriásit borult Bristolban a 13 éves amerikai versenyző

Dátum:

Megosztás:

A bristoli dirt pálya heteken belül NASCAR Cup Series versenyt fog rendezni, így zajlanak már az előkészületi futamok a helyszínen.

- Advertisement -

Karter Stark, egy fiatal autóversenyző nemrégiben durva balesetet szenvedett a Bristol Motor Speedway-en, egy olyan pályán, ahová a NASCAR a következő hetekben ellátogat.

- Advertisement -

A 13 éves versenyző a Bristol Dirt Nationals versenyen vett részt. Stark, aki a 92-es számú autó volánja mögött ült, akkor érintkezett a 2-es számú autóval, amikor egy nagy sebességű kanyarból levágott az alsó ívre, miközben a 2-es számú autó hirtelen nem tartotta a saját ívét, és felcsapódott a felső ívre.

Ez az ütközés a falnak lökte a 92-es számú autót, ami után az visszapattant és fél tucatszor megpördült, majd néhány másodperccel később a pálya közepén állt meg. A 47-es autó is épphogy meg tudod állni a felborult 92-es előtt. Szerencsére Karter Stark nem sérült meg ebben az incidensben.

- Advertisement -

A NASCAR Cup Series 2022. április 17-én rendez versenyt a Bristol Dirt versenyen, amelynek a címvédője Joey Logano.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.