szerda, december 6, 2023

Bubba Wallace innentől minden versenyen a győzelemért harcolna

Dátum:

Megosztás:

Bubba Wallace számára a Kansas Speedwayen elért vasárnap délutáni parádés győzelem több okból is jó érzés volt.

- Advertisement -

Bár ez volt pályafutása második győzelme a NASCAR Cup Series-ben, ez volt az első, amelyet nem az eső miatt kellett félbe befejezni – idő előtt.

- Advertisement -

Wallace 58 kört vezetett, és ő és a 23XI Racing csapata az elejétől a végéig stabil hétvégét hozott össze.

Ilyen módon nyerni, igen, ez határozottan nagyon király” – mondta Wallace. „Sokat beszéltünk arról, hogy mit kell tennünk a versenyképesség érdekében. Szeretnék elkezdeni konzisztensen a győzelmekért harcolni.”

- Advertisement -

Úgy érzem, hogy ez az elmúlt két hónapban sikerült is. És ez nagyon jó. Ez egy lépés a helyes irányba.

De nem lehetünk elégedettek; tovább kell mennünk, és tovább kell törekednünk a többre. Ez nagyszerű, de továbbra is ki kell mennünk és harcolnunk kell minden alkalommal.

Wallace első győzelme a Talladega Superspeedwayen rendezett őszi futamon egyben a 23XI Racing első győzelme is volt. Azóta Wallace közel került az újabb győzelemhez, de vagy alulmaradt, valami mindig közbejött.

Rengeteg olyan futam volt, ahol Wallace és Toyota csapattársai gyorsak voltak, de nem tudtak semmit felmutatni.

Az idei, tavaszi kansasi futam jó példa erre, hiszen Wallace szenzációs tempót futott, a TRD elnöke, David Wilson szerint talán a mezőny leggyorsabbja volt. De az ismétlődő hibák miatt a 10. helyen végzett a potenciális győzelem helyett.

Idén Wallace kétszer is a második helyen végzett. A michigani fájt a legjobban, hiszen megnyerte a pole-t és 22 kört vezetett, de az utolsó újraindításnál már nem tudott pozíciót javítani.

Vasárnap, amikor egy riporter a győztes sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy a 23XI Racing versenyzőjének győzelme valamiért túl normálisnak tűnt, Wallace megrökönyödött: „Nem esik az eső.

Bubba Wallace
Az ilyen megnyilvánulások teszik Wallace-t azzá, aki Fotó: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR Media

Bubba Wallace: A megosztó személyiség

A mezőny egyetlen fekete versenyzője akár akarja, akár nem, polarizáló figura. Ez a bőrszínével kezdődik, és a szókimondó természetével folytatódik. Nem minden versenyző minden rajongónak való, de nem tagadható, hogy szükségtelen kritikával kell szembenéznie amiatt, amilyen.

A második győzelem a Cup Seriesben legalább néhány kétkedőt elcsitított.

Hihetetlen az egész” – mondta Wallace a második győzelméről. „Ezen a szinten nyerni a legnehezebb dolog.

Az, hogy ma Kansasban azt mondhatjuk, hogy győztesek vagyunk, egy olyan hullámvölgyekkel teli év után, ami mögöttünk állt, és amit az elmúlt pár hónapban sikerült elérnünk, hihetetlen.

Büszke vagyok a csapatra. Hálás vagyok Dennynek (Hamlin), hogy továbbra is hisz bennem, és a legtöbbet hozza ki a lehetőségből.

Tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy győztesként kerüljünk ki. Sokan mondták ezt nekem, úgyhogy végre jó érzés látni, hogy megvalósul.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.