vasárnap, április 14, 2024

Bubba Wallace elismerte bűntetése jogosságát de…

Dátum:

Megosztás:

Ahogy lenni szokott, Bubba Wallace most is tett egy „de” szócskát azután, hogy elismerte, jogos volt a rá kiszabott egy versenyes eltiltás.

- Reklám -

Bubba Wallace volt az első versenyző 2015 óta (Matt Kenseth), aki eltiltást kapott egy versenyen történt incidensért.

- Reklám -

Nehéz volt elviselni, hogy nem versenyezhetek” – mondta Bubba Wallace. „Próbáltam segíteni John Huntert (Nemechek). Az biztos, hogy az volt a legnehezebb, hogy otthon ültem, és nem voltam része a szokásos rutinomnak.

Úgy vélte, hogy a büntetés igazságos volt, de reményét fejezte ki, hogy a NASCAR a jövőben következetesebb lesz. Utalt néhány olyan esetre az év elején, amikor a szándékos ütközések nem vezettek ilyen kimenetelhez.

- Reklám -

Az Xfinity Seriesben idén Noah Gragson szándékosan lökte ki Sage Karamot, ráadásul abból tömegbaleset is lett végül. Ott a büntetés végül egy 35 000 dolláros bírság és 30 versenyzői és tulajdonosi pont levonása volt.

Az IRP-n megrendezett Truck Series versenyen Carson Hocevar Colby Howardot a külső falnak lökte, de nem kapott büntetést.

A Cup-szinten William Byron és Denny Hamlin incidensét hozta fel, amikor előbbi sárga alatt kiforgatta utóbbit. A pontbüntetést később a fellebbezés alapján hatályon kívül helyezték, de a pénzbüntetés megduplázódott, és 100 000 dollár volt.

Teljes mértékben elfogadom a büntetést és a tetteim következményeit. Nem bánom, ha ezt a büntetést kapom, de akkor mindenkit ilyen mércével kell nézzenek, mert ez idén már többször is megtörtént, és ez olyasmi, ami a jövőben is megtörténhet, tudod, más versenyzőkkel is” – magyarázta Wallace.

Határozottan megtanultam a leckét, de következetesnek kell lennünk, függetlenül attól, hogy itt Martinsville-ben, Daytonában vagy Talladega-ban történik ilyen eset.

Mit tanultam? Gondolkodni kell, mielőtt cselekszel. Ebben a sportban a pillanat hevében történnek a dolgok. Rossz fényt vetettem magamra, a csapatunkra, a szponzorainkra. Ez olyasmi, amire nem vagyok büszke, de továbblépek, és nem engedem meg magamnak, hogy még egyszer elkövethessem ezt a hibát.