back to top
csütörtök, június 20, 2024

Híres versenyződinasztia sarja próbálja meggyőzni a képességeiről az IndyCar szakértőit

Dátum:

Megosztás:

Az amerikai Jones-família legifjabb tagja az IndyCar előszobájának számító bajnokságban vezet idén.

- Reklám -

A család legismertebb tagja Parnelli Jones, ő 1963-ban megnyerte az Indy 500-at, és az 1950-60-as években számos egyéb futamon győzött az IndyCar-ban. Fia, P. J. Jones kevésbé volt sikeres, de a Daytonai 24 órás versenyt 1993-ban megnyerte, míg az együléses versenyautók világában a legjobb eredménye egy dobogó volt a Champ Cars egyik futamán. A NASCAR-ban a “futottak még” kategóriába tartozott.

- Reklám -

Az ő nyomukba szegődve próbál eredményes lenni a 20 éves Jagger Jones, aki 2023-ban az IndyCar előszobájának számító Indy NXT-ben indul, és próbál a következő egy-két évben előrelépési lehetőséget kiharcolni az első számú amerikai formaautós sorozatba.

Csapata a Cape Motorsports lesz, amely tavaly jelentette be, hogy bemutatkozik az Indy NXT-ben. Bár itt kvázi újoncok lesznek (utoljára 2010-ben szerepeltek itt), az alacsonyabb szériákban sok sikert felhalmoztak, az F4-szintnek megfelelő USF2000 bajnokságban szinte egyeduralkodók voltak az elmúlt években. Itt versenyzett Jagger Jones is, egy győzelemmel és négy további dobogós hellyel 4. lett a tabellán.

- Reklám -

Az istálló biztatóan kezdte a felkészülést, a nemrég lezajlott tesztelésen a 18 fős mezőnyben a pilótájuk, Enaam Ahmed volt a leggyorsabb. Az Indy NXT-t új gumigyártó, a Firestone látja el az idei évtől, ez vélhetően a mezőny kiegyenlítése felé fog hatni.